Guvernul încurajează votul: studenţii au liber luni, după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii cer să aibă gratuitate pe toate mijloacele de transport în comun între 7 şi 10 decembrie
Studenţii cer să aibă gratuitate pe toate mijloacele de transport în comun între 7 şi 10 decembrie

Cu ocazia alegerilor parlamentare din 9 decembrie, studenţii s-au ales cu o zi liberă. Guvernul a fost de acord cu propunerea Ministerului Educaţiei privind suspendarea cursurilor universitare din 10 decembrie. Fiecare universitate va trebui să stabilească ulterior o procedură de recuperare a cursurilor.

Solicitarea unei zile libere pentru studenţii care învaţă în alte zone decât cele de domiciliu i-a fost adresată premierului, sâmbătă, de către un tânăr care vizita sediul Guvernului cu ocazia "Zilei Porţilor Deschise".

Mai mult, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a cerut şi gratuitate pe mijloacele de transport în comun în perioada 7-10 decembrie, pentru ca studenţii să poată să meargă să voteze în localităţile de domiciliu. ANOSR susţine că, dacă Guvernul nu aprobă această măsură, studenţii "vor fi nevoiţi să facă eforturi financiare considerabile" pentru a se putea duce în localităţile de domiciliu şi a-şi exercita dreptul la vot.

„Efectele legii electorale asupra participării tinerilor la vot sunt o ruşine pentru democraţia românească şi un dezastru pentru orientarea clasei politice către nevoile pe termen lung ale societăţii. Vom cere modificarea legii, însă acest lucru nu se poate realiza, constituţional, înainte de alegeri. Între timp, este foarte important ca Guvernul să acorde gratuitate pe transportul în comun pentru a se asigura că studenţii au posibilitatea să-şi exercite dreptul la vot", a spus preşedinte ANOSR, Mihai Dragoş, citat în comunicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite