Alegerile la Curcani (Călăraşi) şi Răsmireşti (Teleorman) s-au încheiat fără incidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile locale desfăşurate, duminică, în comuna călărăşeană Curcani şi în localitatea Răsmireşti, din judeţul Teleorman, s-au încheiat, duminică seară, la ora 21.00, fără incidente, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Mihaela Stan, la Curcani alegătorii s-au comportat în mod civilizat şi nu au fost semnalate incidente, comparativ cu turul desfăşurat în 10 iunie.

"Au fost în zonă suficiente efective de poliţişti şi jandarmi pentru ca situaţia să nu degenereze, iar forţele de ordine au ţinut situaţia sub control. Oamenii au înţeles că se poate vota în linişte, nu au fost probleme, în acest moment a început numărătoarea voturilor rezultate în urma turului de scrutin repetat desfăşurat la Curcani", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, inspector Mihaela Stan.

Şi în comuna teleormăneană Răsmireşti procesul electoral s-a încheiat fără incidente, alegerile desfăşurându-se fără probleme din partea alegătorilor şi în urmă cu două săptămâni.

În această localitate turul de scrutin pentru primar a fost repetat după ce Biroul Electoral Central a luat în considerare reclamaţia Alianţei pentru Teleorman care a contestat rezultatul alegerilor, în condiţiile în care candidatul acestei formaţiuni a pierdut la doar patru voturi, reprezentanţii acesteia susţinând că în urna pentru primari erau şase buletine în plus faţă de numărul de alegători prezenţi la urne, respectiv au votat 647 de persoane, s-au numărat 653 de buletine de vot, 633 fiind valide, iar 20 fiind nule.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite