Şoferii şi pasagerii Uber vor fi obligaţi să poarte măşti

Şoferii şi pasagerii Uber vor fi obligaţi să poarte măşti

Aplicatie FOTO News.ro

Uber a decis, în contextul pandemiei de COVID-19, să impună purtarea măştilor de protecţie în maşinile înscrise în cadrul serviciului şi va folosi tehnologia pentru a se asigura că noile reguli sunt respectate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie pentru cursele Uber, atât pentru şoferi, cât şi pentru pasageri, a confirmat Uber pentru CNN Business.
 
Nu este clar când şi exact în ce ţări va fi impusă această obligaţie, însă, ca şi alte schimbări, Uber va începe să impună noua regulă în Statele Unite.
 
Cel mai probabil, compania va lua o decizie după ce va evalua situaţia din fiecare ţară.
 
Pentru a verifica dacă noua regulă este respectată, iar şoferii şi clienţii poartă într-adevăr mască de protecţie, Uber va dezvolta o tehnologie care va verifica acest lucru.
 
Şi aici sunt semne de întrebare, deoarece oficialii Uber nu au dat detalii despre felul în care va funcţiona această tehnologie şi ce implicaţii va avea asupra intimităţii persoanelor.
 
Cert este că, recunoaşterea facială, care a dovedit până acum că nu este pregătită pentru a fi folosită fără supraveghere, creând multe confuzii, are o problemă în plus din cauza măştilor de protecţie, care reduce numărul elementelor fiziologice pe baza cărora se face identificarea.
 
Măştile de protecţie ar putea fi o măsură menită să încurajeze clienţii să folosească din nou Uber, companie ale căror curse s-au redus considerabil pe fondul pandemiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările