Traian Băsescu, despre Dominic Fritz: „Vorbeşte perfect limba română, spre deosebire de Clotilde Armand“

Traian Băsescu, despre Dominic Fritz: „Vorbeşte perfect limba română, spre deosebire de Clotilde Armand“

Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei

Fostul preşedinte Traian Băsescu are cuvinte de apreciere pentru noul primar al Timişoarei, Dominic Fritz, remarcând şi faptul că vorbeşte corect limba română.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat cum îşi explică faptul că timişorenii au ales un primar străin, Traian Băsescu a spus că „întotdeauna românii au apreciat mai mult străinii decât pe ei înşişi” şi a reamintit că am avut şi rege străin. „Avem primari importaţi, dar primarul din Timişoara îmi pare.... în primul rând uitaţi-vă la diferenţa... deşi primarul de Timişoara nu-i născut în România, vorbeşte perfect limba română, spre deosebire de Clotilde Armand, care nici ea nu-i născută în România. Primarul de Timişoara e în regulă, după părerea mea, timişorenii vor câştiga mult cu acest primar”, a spus Traian Băsescu la Digi24.
 
Întrebat ce aşteptări are de la Dominic Fritz, Traian Băsescu a spus că se aşteaptă „să aibă o abordare nemţească în Timişoara şi să termine cu lălăielile şi cu mandolina lui Robu şi să vină un primar care să ordoneze lucrurile foarte frumos. Gândiţi-vă că după Revoluţie, Timişoara, mult timp, vreo 15 ani, a fost al doilea oraş al României. Acum a fost depăşită mult de Cluj, de Oradea, din punct de vedere al calităţii vieţii din oraş, şi foarte probabil şi de Arad. Robu a fost, după părerea mea, un primar foarte slab, foarte gălăgios, dar foarte slab”, a punctat fostul şef al statului.
 
Dominic Fritz, primarul oraşului Timişoara, a ajuns pentru prima dată în România în 2003, la o casă de copii din Timişoara, a Federaţiei Caritas, ca voluntar al organizaţiei „Jesuit European Volunteers“. Era absolvent al unui liceu catolic iezuit din Germania. A lucrat ca educator pentru copii între 9 şi 12 ani. A fost o experinţă care mi-a schimbat viaţa. Este incredibil cât de mult se pot schimba copiii dacă le dăruieşti afecţiune fără niciun interes. În acel an, m-am îndrăgostit de Timişoara“, mărturisea Dominic. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările