Tăriceanu: ALDE nu va vota prelungirea stării de alertă. Nu se justifică în plan medical, cu atât mai puţin în plan economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Popescu Tariceanu FOTO Mediafax
Calin Popescu Tariceanu FOTO Mediafax

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat marţi că formaţiunea sa nu va vota pentru prelungirea stării de alertă, precizând că o asemenea măsură nu se justifică nici în plan medical şi nici în plan economic.

„Am fost foarte clar: nu vom vota starea de alertă. Explicaţia este foarte clară: nici în plan medical nu se justifică, cu atât mai puţin în plan economic. (...) Sunt judeţe care nu au niciun caz sau persoane spitalizate. Acest lucru ridică un mare semn de întrebare privind motivul pentru care se doreşte instituirea stării de alertă. Nu cumva sunt nişte motive politice?”, a declarat Tăriceanu.

Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă, pentru a adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă, care trebuie apoi încuviinţată de Parlament, unde social-democraţii condiţionează votul de instituirea unei perioade de tranziţie de doar 15 zile, nu de 30, aşa cum vrea Executivul. Şi USR a cerut argumente şi date statistice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite