Surse. Tensiuni în PNL pentru şefia CJ Ilfov. Puci împotriva lui Marian Petrache

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Petrache e primul lider PNL care şi-a anunţat candidatura la şefia unui consiliu judeţean - FOTO Eduard Enea
Marian Petrache e primul lider PNL care şi-a anunţat candidatura la şefia unui consiliu judeţean - FOTO Eduard Enea

Candidatura pentru şefia CJ Ilfov, judeţ controlat de liberali, a devenit, în primul rând, o luptă între liderii PNL din judeţ. Actorii principali: Marian Petrache, om susţinut de centru şi cu notorietate, şi Hubert Thuma, preşedintele organizaţiei judeţene, lider care a furat startul şi a încercat să-şi asigure susţinerea primarilor înainte de competiţia internă.

Marian Petrache e primul lider al PNL care şi-a anunţat candidatura la şefia unui consiliu judeţean, un anunţ la prima vedere neaşteptat. „ Alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot direct, de către cetăţeni şi experienţa mea mă obligă să particip la selecţia pentru alegerea candidatului din partea PNL Ilfov. Abia aştept sondajul de opinie care va stabili candidatul nostru la această funcţie”, a anunţat Petrache.

Potrivit unor surse politice, mesajul transmis de Petrache a venit în contextul în care Hubert Thuma a tras sforile pentru a fi el desemnat candidat la şefia CJ Ilfov din partea PNL, deşi nici nu începuseră discuţiile despre candidaţii la locale. Thuma a organizat o cu  o parte a conducerii judeţene la jumătatea lunii ianuarie şi a primit votul acesteia. Desemnarea lui Thuma ar urma să fie blocată de Biroul Naţional Permanent al PNL, adică structura care va valida candidaturile. „Candidatul nostru va fi aproape sigur Petrache. Să nu uităm că e cel mai puternic lider PNL din sudul ţării. E om cu experienţă, trage pentru partid şi ne bazăm să tragă sus şi lista pentru parlamentare”, au subliniat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite