Surse: PNL negociază un Guvern cu mandat limitat, de doar trei luni. Ce partide ar susţine Cabinetul Ciucă în această variantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PNL face scenarii peste scenarii  FOTO Inquam Photos / George Călin
PNL face scenarii peste scenarii  FOTO Inquam Photos / George Călin

Conducerea restrânsă a PNL discută despre posibilitatea susţinerii în Parlament a unui Guvern Ciucă pe o perioadă limitată, de trei luni, posibil şi cu mai mulţi miniştri tehnocraţi, pentru a convinge PSD şi USR să vină şi să voteze.

Toate negocierile cu PSD şi USR s-au lovit de refuzul celor două formaţiuni să sprijine Guvernul Ciucă în formula de Guvern minoritar. Florin Cîţu a insistat să nu fie acceptat la guvernare nici PSD, dar nici USR, formaţiune cu care nici nu a vrut să stea de vorbă personal, ci l-a trimis pe Nicolae Ciucă. 

Ultimul scenariu pe care l-au gândit liberalii este susţinerea Guvernului Ciucă pentru un mandat de doar trei luni, astfel încât să gestioneze doar perioada de iarnă. Surse politice din PNL susţin pentru „Adevărul” că a fost adusă în discuţie varianta aducerii în Cabinet şi a mai multor miniştri tehnocraţi. Prin această măsură, liberalii se aşteaptă să primească un sprijin şi din partea PSD. 

Social-democraţii nu s-au pronunţat încă pe subiect, dar anterior şi ei au venit cu varianta unui Guvern de specialişti cu mandat limitat, însă care să ţină cont de mai multe condiţii pe care le pune PSD. 

UDMR susţine ideea unui armistiţiu politic timp de 6 luni, perioadă în care ar fi gestionate crizele şi partidele ar putea să-şi renegocieze strategia de alianţe.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite