Romaşcanu: Nu vrem să fim în situaţia să avem doi premieri puşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Romaşcanu FOTO Facebook
Lucian Romaşcanu FOTO Facebook

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a explicat că PSD au votat în şedinţa Birourilor Permanente Reunite pentru amânarea dezbaterii moţiunii de cenzură până după decizia CCR pentru a evita situaţia în care România să aibă doi premieri, unul pus de Coaliţie, altul de Curtea Constituţională.

„Este extrem de important să nu fim în această situaţie în care avem un guvern dat jos cu un premier pus. După aceea CCR se pronunţă şi spune că a fost o procedură ilegală şi după doi premieri puşi. Este extrem de important să resapectăm legea şi Constituţia, lucrurile să ajungă acolo unde trebuie să ajungă ca acest Guvern să cadă. (...) Nu vrem să fim în situaţia să avem doi premieri puşi unul de Coaliţie şi unul de CCR”, a declarat Romaşcanu. 

Senatorul a mai explicat că „în ceea ce priveşte termenul el este după trei zile, care înseamnă nu trei zile, ci după 3 zile, lucru care este respectat aşteptând decizia Curţii Constituţionale”. 

Potrivit parlamentarului, scopul PSD este acela de a dărâma Guvernul şi ajungerea la anticipate, într-o „situaţie care să fie cât se poate de legală”. 

„Scopul PSD este să dărâme acest Guvern cât mai repede, în condiţiile în care şi un pas doi, discutat pentru că noi vrem să mergem, la anticipate şi să avem şi o situaţie care să fie cât se poate de legală”, a mai compltat el. 

Birourile Permanente Reunite au fost de acord cu citirea moţiunii de cenzură astăzi, de la 16.00. De asemenea, prin votul PNL, UDMR şi PSD a fost luată hotărârea ca dezbaterea şi votarea să fie după decizia CCR privind conflictul Guvern-Parlament.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite