Rafila, despre protestele masive faţă de OUG 13: Protestul într-o piaţă publică a unui număr mare de oameni arată că societatea nu suportă astfel de derapaje

Rafila, despre protestele masive faţă de OUG 13: Protestul într-o piaţă publică a unui număr mare de oameni arată că societatea nu suportă astfel de derapaje

Alexandru Rafila candidează pe lista PSD la Camera Deputaţilor FOTO Adevărul

Alexandru Rafila a precizat că a participat la protestul din Piaţa Victoriei, în 2017, după ce fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache a emis OUG 13, care aducea modificări codurilor penale, fără avizul CSM. Candidatul PSD la Camera Deputaţilor pe Bucureşti a adăugat că atunci s-au întâmplat lucruri, din punct de vedere politic, care trebuiau corectate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat joi, 15 octombrie, într-o conferinţă de presă la sediul PSD în care a anunţat că se înscrie în partid dacă a participat la protestul din Piaţa Victoriei, în iarna lui 2017 sau în Piaţa Victoriei, pe 10 august 2018, Alexandru Rafila a răspuns: „În 2017 am fost, în 2018 nu am fost“. 

Chestionat de ce a simţit nevoia să iasă în stradă în 2017, profesorul Rafila a replicat: „Şi atunci s-au întâmplat anumite lucruri care, din punct de vedere politic, nu erau corecte şi care trebuiau îndreptate. Şi, până la urmă, protestul într-o piaţă publică a unui număr mare de oameni arată că societatea nu suportă astfel de derapaje. Şi cred că acesta a fost mesajul şi nu cred că este niciun fel de ruşine să faci un astfel de gest. Este, dimpotrivă, o apărare a unui drept civic al democraţiei şi lucrul acesta trebuie în mod foarte clar afirmat şi respectat“, a completat Rafila.

Alexandru Rafila a anunţat pe 15 octombrie că se va înscrie în PSD şi va candida pe lista partidului la alegerile parlamentare. El va deschide lista formaţiunii la Camera Deputaţilor, în Bucureşti. 

Guvernul a adoptat pe 31 ianuarie 2017, prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale, fără avizul CSM. Cinci zile mai târziu, pe 5 februarie, Guvernul a abrogat, prin Ordonanţă de Urgenţă, OUG 13/2017.

Proteste masive care au ajuns chiar la 600.000 de participanţi au avut loc în toată ţară în acea perioadă, oamenii fiind nemulţumiţi chiar şi după ce Executivul a abrogat ordonanţa 13 prin OUG 14.

Peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pe 10 august 2018, la amplul protest antiguvernamental, când forţele de ordine au intervenit pentru evacuarea Pieţei Victoria şi aproape 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse la Parchetul General.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările