PSD pasează responsabilitatea învestirii Guvernului Cîţu: PNL are majoritate. Să nu chiulească şi să voteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban FOTO Mediafax/Alexandru Dobre
Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban FOTO Mediafax/Alexandru Dobre

PSD a reiterat miercuri faptul că nu va vota învestirea Guvernului Cîţu, motivând într-un mesaj pe Facebook faptul că PNL poate strânge o majoritate în acest sens. Totodată, soecial-democraţii îi critică pe liberali pentru „calculele lor politice meschine” care au „periclitat siguranţa şi sănătatea populaţiei”.

„Conform declaraţiilor liderilor partidelor politice parlamentare, PNL are majoritatea necesară pentru învestirea Guvernului Cîţu. În acest moment, depinde numai de voinţa #PNL ca propriul guvern să treacă.

După ce a periclitat #siguranţa şi #sănătatea populaţiei pentru calculele lor politice meschine, PNL trebuie să vină mâine la muncă, să nu chiulească şi să-şi voteze guvernul”, a transmis PSD miercuri pe Facebook.

ALDE a anunţat marţi înaintea consultărilor cu Ludovic Orban pe tema datei alegerilor locale că prioritatea în acest moment ar trebui să fie învestirea unui Guvern cu puteri depline care să poată adopta măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirus. De aceeaşi părere este şi liderul PMP Eugen Tomac, care a subliniat că „nu trebuie să aşteptăm să moară rămâni pentru a lua măsuri şi mai drastice”.

O poziţie asemănătoare a avut şi liderul USR Darn Barna care a dat de înţeles duminică pe Facebook că renunţă la ideea alegerilor anticipate în favoarea unui guvern stabil, „capabil să gestioneze cu responsabilitate situaţia generată de răspândirea coronavirus”.
 
Acesta a adăugat apoi că are în continuare rezerva faţă de unii membri din Cabinetul Cîţu, însă prioritatea numărul unu este sănătatea cetăţenilor.

PNL plănuia să respingă Guvernul Cîţu şi încă o propunere de premier, astfel încât să ajungă la anticipate. Numai că valul de Coronavirus pune presiune pe liberali: PSD şi USR insistă pentru instalarea unui guvern cu atibuţii depline care să înfrunte o posibilă epidemie. Drept urmare, mai mulţi liberali ar vrea să pună umărul la instalarea Guvernului Cîţu, în ciuda opoziţiei lui Orban. Klaus Iohannis e preşedinte spectator.

Vezi şi: Culise. Coronavirusul dă peste cap planul PNL-PSD pentru anticipate. Florin Cîţu ar putea fi instalat premier

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite