Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti după Congresul PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursula Von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. FOTO: Arhivă
Ursula Von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. FOTO: Arhivă

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, vine la Bucureşti pentru semnarea PNRR, în 27 septembrie, conform anunţului făcut vineri de Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al Comisiei. Informaţii iniţiale indicau că vizita oficialului european are loc înaintea Congresului PNL, programat în 25 septembrie.

„Pot cofirma că finalizăm evaluarea Planului de Redresare depus de România si că vom încheia în următoarele câteva zile, iar preşedintele CE va vizita Bucureştiul în 27 steptembrie, astfel că vom oferi mai multe detalii chiar înainte de această dată. Ne aşteptăm ca analiza planului să fie finalizată până atunci”, a declarat Spinanţ. 

Iniţial, vizita era aşteptată în 24 septembrie, înaintea Congresului PNL.

„În 23 septembrie, România va semna Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 29,2 miliarde euro. În 24 septembrie, va fi doamna Ursula von der Leyen în România. Începe un capitol frumos pentru România, pe lângă bugetul european 2021-2027, care aduce în România 50 de miliarde de euro, mai avem la dispoziţie aceste 29,2 miliarde de euro, deci urmează un capitol frumos pentru România, cu resurse şi în acelaşi timp cu dorinţa de reforme, pentru că în PNRR sunt mai multe reforme decât există în programul de guvernare", a declarat, la RFI, Gheorghe Falcă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite