Ponta: „Privatizarea CFR Marfă va fi reluată dacă nu există aviz CSAT. Este o telenovelă a studioului Cotroceni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Marfă va avea un manager privat, iar privatizarea va fi reluată în cazul în care actuala procedură nu va fi finalizată cu bine „din cauza celor care îşi fac partide acum”, a declarat premierul Victor Ponta în şedinţa de Guvern.

„Despre telenovela de la studioul Cotroceni: cred că noi trebuie să fim cei serioşi. Sper să se finalizeze cu bine procedura de privatizare. Dacă nu se finalizează cu bine din cauza celor care îşi fac partide acum, avem management performant şi repornim procedura în aşa fel încât să putem da o certitudine de viitor pentru CFR Marfă”, a spus Ponta.

El a arătat că membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) trebuie să avizeze schimbarea controlului asupra unei companii strategice.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Ponta să îşi asume responsabilitatea privatizării, adică ori să semneze contractul, ori să respingă privatizarea. Băsescu a spus că Gruia Stoica, cel care a câştigat licitaţia pentru 51% din acţiunile CFR Marfă pentru 200 milioane de euro şi şi-a asumat investiţii de 900 de milioane de lei, „umblă pe la bănci” şi nu are banii necesari.

„Dacă în momentul de faţă investitorul împrumută bani ca să poată plăti compania şi nu îi găseşte - în momentul de faţă nu sunt prea multe bănci dispuse să finanţeze - de unde o să găsească bani pentru modernizarea companiei? Are nevoie de locomotive moderne, de vagoane modernizate, de depouri modernizate, de multe altele”, afirma şeful statului în data de 22 iulie.

Ulterior, primul-ministru a solicitat  din nou avizul CSAT. Preşedinţia a transmis însă că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea licitaţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite