Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

0
Publicat:

Simona Halep (32 de ani, 1.150 WTA) a spus, în mod repetat, că vrea să fie pe tabloul French Open 2024 (20 mai – 9 iunie), însă, deocamdată, ea nici n-a apucat să joace vreo partidă pe zgură în acest sezon, în tentativa de a-și pregăti revenirea la un Grand Slam.

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul
Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

Problemele medicale au împiedicat participarea Simonei la Billie Jean King Cup, Oeiras și Madrid. La Roma, ea a fost sărită de pe lista wild-cardurilor acordate de organizatori. Așadar, în acest moment, singura opțiune a Simonei de a debuta pe zgură, în 2024, rămâne competiția numită Trophee Clarins despre care Adevărul a scris aici.

Din păcate, dincolo de problemele ei medicale, Halep se confruntă și cu un scenariu dureros. Și anume faptul că, inclusiv dacă va fi aptă sută la sută, șansele ei de a juca la Roland Garros sunt mici, după cum Adevărul a explicat aici. Ele s-au micșorat și mai mult acum, după ce Simona a luat decizia de a sări peste calificările competiției.

Lista sportivelor care s-au înscris în această fază tocmai a fost publicată. Acolo, nu apare numele Simonei Halep. În schimb, sunt alte patru românce care au luat decizia de a evolua în calificări: Gabriela Ruse (143 WTA), Irina Bara (168 WTA), Anca Todoni (196 WTA) și Miriam Bulgaru (209 WTA). Ele trebuie să lege câte trei victorii ca să ajungă pe tabloul principal.

Așadar, Halep și-a pus toate speranțele în primirea unui wild-card pentru French Open. În caz contrar, ea va privi turneul parizian la televizor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite