Un alt militar a fost pus sub acuzare pentru că a divulgat documente clasificate în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un militar american este acuzat de autorităţile federale de o scurgere de documente clasificate „secret de apărare” va fi urmărit penal de justiţia militară, a comunicat miercuri un purtător de cuvânt al Pentagonului, scrie AFP, scrie AGERPRES.

Washington FOTO: EPA-EFE
Washington FOTO: EPA-EFE

Jack Teixeira a pledat vinovat pentru diseminarea de informaţii legate de apărarea naţională a SUA, beneficiind astfel de renunţarea la acuzaţiile împotriva sa pentru spionaj. Dar acest acord se referă doar la justiţia federală.

„După o colaborare strânsă cu Departamentul de Justiţie, Forţele aeriene au concluzionat că caporalul Jack Teixeira urmează să fie vizat de capete de acuzare individuale separate, pentru presupuse abateri în cadrul obligaţiilor sale militare”, a spus un purtător de cuvânt al US Air Force.

Angajat ca specialist în informatică şi comunicaţii la o bază militară din Cape Cod, în nord-estul Statelor Unite, şi arestat în 2023, Jack Teixeira ar putea, aşadar, să apară în faţa unei curţi marţiale.

Acesta a postat informaţii confidenţiale pe un grup de pe platforma Discord, informaţii care au ajuns apoi și pe alte reţele sociale.

Documentele secrete dezvăluiau preocupările serviciilor de informaţii americane cu privire la viabilitatea unei contraofensive ucrainene împotriva forţelor ruse, dar şi faptul că Statele Unite culege informaţii despre partenerii cei mai apropiaţi, mai ales Israel şi Coreea de Sud.

Cazul a pus Washingtonul într-o situaţie stânjenitoare şi a provocat întrebări privind posibile breşe de securitate, având în vedere că tânărul militar dispunea, în ciuda gradului său inferior, de o autorizare care îi permitea să aibă acces la aceste informaţii sensibile.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite