Orban: Limba română este cea care ne uneşte, ne vorbeşte despre trecutul şi istoria noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Adevarul
Ludovic Orban FOTO Adevarul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Limbii Române, prin care a subliniat legătura pe care o evocă limba română pentru românii de pretutindeni.

„Marcăm astăzi Ziua Limbii Române, sărbătoarea românilor de pretutindeni, care ne evocă permanent legătura puternică şi indestructibilă dintre noi, toţi românii, oriunde ne-am afla, în ţară sau în afara graniţelor”, a transmis Ludovic Orban. 

El a atras atenţia asupra rolului important pe care îl are limba română privind identitatea naţională şi a adus aminte că „ne vorbeşte despre trecutul şi istoria noastră”. 

„Limba română este cea care ne defineşte ca popor, alături de celelalte elemente de identitate naţională: cultură, tradiţii, credinţe, valori comune. Este ceea ce ne uneşte, ne vorbeşte despre trecutul şi istoria noastră pentru afirmare naţională şi numai preţuind-o şi cultivându-i bogăţia de sensuri şi înţelesuri arătăm că punem preţ pe viitorul nostru ca naţiune.

O vorbim, zi de zi, în familie, o învăţăm din primii ani de viaţă, îi ducem dorul atunci când suntem plecaţi departe de ţară şi o păstrăm vie în comunităţile româneşti de pretutindeni, pentru că ea este cea prin care ne exprimăm sensibilitatea noastră ca popor”, a mai transmis Ludovic Obran. 

Liderul liberal a mai subliniat că „avem obligaţia ca în fiecare zi, şi nu doar astăzi, de Ziua Limbii Române, să o sărbătorim prin folosirea întregului său vocabular, atât de vast şi atât de frumos”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite