Nicuşor Dan: Sper că vom avea înţelepciunea să facem o alianţă astfel încât partidele de dreapta să vină cu candidaţi unici la primăriile de sector

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Candidatul susţinut de PNL şi USR la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, speră ca politicienii să aibă înţelepciunea să facă o alianţă astfel încât partidele de dreapta să vină cu candidaţi unici la primăriile de sector. El adaugă că ar vrea ca în trei sau patru săptămâni aceste negocieri să se finalizeze.

Nicuşor Dan a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, ce şanse sunt să mai fie candidaţi unici PNL-USR la primăriile de sector. 

„Eu cred că politicienii, dacă sunt de bună credinţă, trebuie să înţeleagă că sunt vehiculele aspiraţiilor oamenilor care trăiesc în localităţile pe care vor să le reprezinte. Există o puternică dorinţă în rândul bucureştenilor, care votează partidele de opoziţie şi care sunt majoritari în Bucureşti, ca administraţia PSD - Firea să fie eliminată şi de la Primăria Capitalei şi de la primăriile de sector. Eu sper că vom avea cu toţii înţelepciunea să facem o alianţă în condiţiile în care ani de zile PSD a refuzat să revină la alegeri în două tururi, în aceste condiţii să facem o alianţă astfel încât opoziţia sau partidele de dreapta să vină cu candidaţi unici la primăriile de sector”, a afirmat Nicuşor Dan. 

De asemenea, întrebat dacă sunt anumite blocaje la negocierile între PNL şi USR, Nicuşor Dan a răspuns: “Sunt negocieri fireşti, care abia au debutat şi care nu au în momentul de faţă un sondaj comun pe care să se bazeze. Mai avem trei, patru săptămâni sau partidele de dreapta mai au trei, patru săptămâni în care să finalizeze aceste negocieri. Eu sper să ajungă la o soluţie favorabilă. Vă aduc aminte că, dacă v-aş fi întrebat în februarie, credeţi că opoziţia o să aibă un candidat la Primăria Capitalei puţini dintre dumneavoastră ar fi spus da. Sunt optimist".

El a precizat că deocamdată nu a fost stabilit niciun candidat pentru primăriile de sector.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite