Moşteanu: Cîţu s-a trezit cu pixul în mână la Palatul Victoria şi acum crede că este Dumnezeu. Nu este şi o să vadă curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR PLUS. FOTO: Inquam Photos
Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR PLUS. FOTO: Inquam Photos

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, îl acuză pe Florin Cîţu că face orice pentru a nu renunţa la scaunul de premier de la Palatul Victoria, inclusiv prin atacarea la CCR a procedurii privind moţiunea de cenzură, ori prin decizia liberalilor de a nu participa joi la şedinţa plenului reunit unde moţiunea va fi citită.

„Azi se împlineşte o săptămână de când Florin Cîţu a aruncat ţara în criză. Florin Cîţu băga în şedinţa de Guvern, fără acordul partenerilor din coaliţie, acea ordonanţă prin care voia să cumpere voturile primarilor la congresul PNL şi îl ameninţa pe Stelian Ion că dacă nu o aviza până seara o să îl demită. Ceea ce a şi făcut. Atunci ne-am dat seama că orice zi cu Florin Cîţu în Guvern este o zi pierdută pentru România”, a transmis Ionuţ Moşteanu miercuri, din Parlament.

Liderul USR PLUS l-a criticat şi pe Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, pentru că partidul pe care îl conduce nu a făcut acţiuni concrete pentru a-l demite pe Florin Cîţu de la conducerea Guvernului atunci când a avut ocazia.

„Vedem un tandem Florin Cîţu - Ciolacu. (…) L-am auzit pe Marcel Ciolacu 7 luni de zile spunând că Florin Cîţu trebuie să plece şi, de vineri seara, s-a ivit ocazia concretă pentru a face acest lucru. Atunci s-a încurcat. Dacă vreţi ca Florin Cîţu să plece, veniţi şi votaţi!”, a explicat Moşteanu.

În ceea ce priveşte convocarea plenului reunit joi, pentru a se citi moţiunea de cenzură, decizie luată de Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi de către Anca Dragu, preşedinta Senatului, Ionuţ Moşteanu a transmis că liderii celor două Camere au făcut „un act normal într-o democraţie”.

Cât despre decizia liberalilor de a nu se prezenta în şedinţa plenului reunit de joi, liderul USR PLUS a adăugat: „Eu ştiu mulţi parlamentari PNL care nu mai vor un USL. Parlamentari PNL responsabili care ştiu şi dânşii că Florin Cîţu este un pericol pentru PNL şi pentru România în momentul acesta”.

De asemenea, după ce Florin Cîţu a atacat la Curtea Constituţională întreaga procedură privind moţiunea de cenzură, fiind considerate probleme de neconstituţionalitate privind iniţierea, depunerea şi comunicarea acesteia, Moşteanu a reacţionat spunând că este încă una din „încercările disperate de a rămâne agăţat de scaunul de la Palatul Victoria”.

„Vrem să avem o coaliţie PNL – USR-PLUS – UDMR fără Florin Cîţu premier. Florin Cîţu şi-a arătat limitele, a folosit abuziv această funcţie pentru a câştiga voturi la congres, a încălcat protocolul de coaliţie. PNL are foarte mulţi oameni capabili şi nu înţeleg de ce rămân agăţaţi de un singur om”, a mai spus Moşteanu.

Nu în ultimul rând, chestionat dacă prefecţii şi subprefecţii USR PLUS sunt pregătiţi să rămână fără funcţii în cazul în care Florin Cîţu alege să îi demită, liderul deputaţilor USR PLUS a afirmat:

„Fie că sunt pregătiţi, fie că nu sunt pregătiţi, dacă Florin Cîţu decide să îi demită, o să îi demită. Va fi un nou abuz. Nu ne mai miră nimic. S-a trezit cu pixul în mână la Palatul Victoria şi acum crede că este Dumnezeu. Nu este şi o să vadă foarte curând”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite