Maior: Sperăm să existe anul viitor o vizită la nivel înalt a noului preşedinte SUA în România

Maior: Sperăm să existe anul viitor o vizită la nivel înalt a noului preşedinte SUA în România

Foto: Arhivă / Despre alegerile din Statele Unite, George Maior a menţionat că România îşi doreşte o relaţie care să întărească colaborarea dintre cele două state.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat, joi, la Digi 24, că, în contextul alegerilor prezidenţiale din această ţară, speră să existe anul viitorul, în noua administraţie, o vizită la nivel înalt în România a noului preşedinte american,

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasadorul României în SUA a precizat că a avut ocazia sp discute de două ori cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, care are o părere extraordinară despre consistenţa reală a parteneriatului strategic dintre cele două ţări.

”Haideţi să vedem lucrurile în dinamica cotidiană”, a spus George Maior, dând ca exemple dialogul dintre SUA şi România, deciziile privind scutul  antirachetă, vizitele şi întâlnirile de la nivel înalt, ale fostului preşedinte Traian Băsescu dar şi ale actualului preşedinte, Klaus Iohannis.

”Sperăm ca, într-adevăr, la nivel strategic, având în vedere evoluţiile din Rusia, Turcia, Orientul Mijlociu, criza din Ucraina, criza refugiaţilor, şi rolul special al României ca stat sigur, predictibil, cu o politică coerentă de securitate, să existe anul viitorul, o nouă administraţie, o vizită la nivel înalt, fie în România, a noului preşedinte sau a doamnei preşedinte”, a precizat Maior.

Despre alegerile din Statele Unite, George Maior a menţionat că România îşi doreşte o relaţie care să întărească colaborarea dintre cele două state.

”Indiferent de forţele care vor câştiga, pentru că  până la urmă sunt şi nişte forte în spate, valoarea relaţiei strategice este bine apreciată şi cunoscută şi în Partidul Republican şi în Partidul Democrat”, a mai afirmat Maior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările