M10 are un nou preşedinte. Monica Macovei s-a retras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Constantin este noul preşedinte M10 FOTO Facebook
Ioana Constantin este noul preşedinte M10 FOTO Facebook

Ioana Constantin a fost aleasă preşedintele M10, după ce Monica Macovei, părintele partidului, a făcut un pas în spate şi nu a mai candidat pentru nicio funcţie de conducere.

„De astăzi, M10 are o nouă conducere, aleasă prin vot. Adunarea Generală de alegere a noii conduceri a ales-o, cu o mare majoritate, pe Ioana Constantin, preşedinte al partidului M10. Eu nu am candidat pentru nicio funcţie de conducere, aşa cum am anunţat încă din şedinţa M10 din 11 iunie 2016 şi am transmis pe lista internă a membrilor partidului. Aceasta a fost şi ideea atunci când am decis să construiesc un partid: să pun piatra de temelie. Sper ca noua conducere, formată din oameni tineri (în marea lor majoritate), corecţi, profesionişti şi integri să facă o politică transparentă care să înlocuiască politica blaturilor în care trăim de 26 de ani“, a anunţat Monica Macovei, pe pagina sa de Facebook.

Fondatorul partidului a mai spus că M10 ar trebui să se unească cu celelalte forţe de dreapta. „Cei care au muncit să construiască structuri ale M10 în peste jumătate din ţară şi au obţinut peste 30.000 de voturi, aproape 100 de consilieri la alegerile locale, un primar membru M10 şi alţi 4 primari independenţi sustinuţi de M10, trebuie să continue politica reformistă, pe baza principiilor dreptei democratice. Sfatul meu pentru noua conducere M10 este să intre în alianţe cu alte forţe politice de dreapta sau centru dreapta, inclusiv cu cele care au început ca partide locale. Numai aşa se poate crea un pol de dreapta adevărat şi curat care să reformeze clasa politică şi să menţină România cu fruntea sus, pe direcţia VEST“, a mai spus Macovei.

Noul preşedinte M10, Ioana Constantin, are două licenţe obţinute în 2012, una de la SNSPA, Facultatea de Management, şi a doua de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, şi două masterate obţinute în 2014 la SNSPA, în Comunicare Brand, Management şi Comunicare Corporativă şi în Comunicare şi relaţii publice. Ioana a predat, între altele, Etică şi Responsabilitate Corporativă, Management şi Afaceri pe Internet la Facultatea de Management a SNSPA şi a lucrat în consiliere şi orientare profesională pentru absolvenţii care îşi începeau profesiile.

Macovei, părăsită de oamenii săi

Arhitectul Şerban Marinescu, unul din liderii partidului M10, şi-a înaintat, săptămâna trecută, demisia din partid, după ce candidatura sa la preşedinţia M10 a fost respinsă. Marinescu o acuză pe Monica Macovei de faptul că a sabotat o coagulare a forţelor politice noi.

„Săptămâna trecută mi-am depus candidatură pentru funcţia de preşedinte al partidului M10. În spiritul democratic în care am înfiinţat acest partid membrii în totalitatea lor ar fi trebuit să aibă posibilitatea să accepte sau să respingă această propunere. Din păcate Comisia Naţională de Integritate şi Arbitraj, comisie supremă în M10 şi al cărui rol l-am gândit împreună, şi-a depăşit cu mult atribuţiile şi mi-a respins candidatură. Nu mai am în acest moment nicio cale instituţională de a candida la alegerile interne. Îmi înaintez demisia din calitatea de membru al Partidului M10.Va scriu astăzi pentru a-mi exprimă surprinderea şi revoltă faţă de recentă trădare a idealurilor partidului, idealuri proclamate dar niciodată aplicate. Sunteţi responsabilă direct de un act profund nedemocratic, respingerea unei candidaturi doar în bază exprimării libere de opinii“, a scris Şerban Marinescu, într-o scrisoare adresată Monicăi Macovei.

Marinescu şi-a depus candidatura la preşedinţia partidului şi a propus unificarea M10 cu celelalte partide politice noi. „Am stat şi m-am gândit mult care ar fi calea cea mai bună de urmat. Concluzia la care am ajuns a fost că partidul trebuie să se alăture celorlalte partide şi mişcări politice apărute în ultimul an şi să meargă împreună într-o formulă unită la alegerile parlamentare din toamnă. Partidele la care mă gândesc sunt cele mai au performat în alegerile locale: Uniunea Salvaţi Bucureştiul (viitoarea Uniune Salvaţi România), Pentru Iaşi şi Partidul Oamenilor Liberi din Târgul Mureş. Am propus onest în faţă partidului propunerea mea: fuziunea cu viitorul USR. Nu am uitat apelul dvs la unirea tuturor forţelor politice noi din 3 februarie 2015 dar consider că aţi sabotat intenţionat o astfel de coagulare politică prin acţiunile şi poziţionările dvs, atât intern cât şi extern.“, a mai scris fostul lider M10.

În aprilie 2015, preşedintele filialei din Bucureşti a partidului M10, Mihai Poliţeanu, cel care a coordonat campania online a Monicăi Macovei la alegerile prezidenţiale, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a decis să părăsească proiectul fondat împreună cu Macovei. „Mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis e-mail-uri, sms-uri, mesaje pe FB sau m-au sunat. Nu am răspuns aproape nimănui şi îmi cer scuze. Îmi iau câteva săptamâni pentru mine să rezolv lucruri personale. Mi-au fost comunicate în ultimele zile tot felul de posibile rezolvări si scenarii prin care să revin în M10. Vă mulţumesc, dar nu e cazul. În nicio forma şi niciodată nu voi mai reveni în această organizaţie. Vă promit, însă, că vom ramane împreună toţi cei care suntem azi orfani de o formă de reprezentare a valorilor în care credem.  Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în filiala Bucureşti a M10, chiar dacă rămâneţi sau nu în organizaţie“, a scris Poliţeanu, pe pagina sa de Facebook. Împreună cu el au plecat şi alţi membri din filiala M10 Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite