Iohannis, mesaj către parlamentari: Adoptaţi cu celeritate legea privind starea de alertă! E nevoie urgentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut parlamentarilor să adopte cu celeritate legea privind starea de alertă. Proiectul va trece azi de Senat şi mâine de Camera Deputaţilor, însă oricum nu poate fi promulgat până la începutul săptămânii viitoare. Şeful statului a anunţat ce măsuri de relaxare vor intra în vigoare începând de vineri.

”Mă adresez parlamentarilor care au în lucru o lege care reglementează activităţile, restricţiile şi felul în care se gestionează această stare de alertă. E nevoie urgentă de această lege şi solicit Parlamentului să decidă pe această lege cu maximă celeritate”, a fost cererea făcută de Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând cu data de 15 mai se redeschid magazinele care au intrare direct din stradă, deci mall-urile vor rămâne în continuare cu lacătul pe uşă. Deplasarea în afara localităţii de domiciliu va necesita în continuare declaraţie scrisă. În interiorul localităţii se va circula liber. Bisericile vor putea ţine slujbele numai în aer liber. Sportivii profesionişti pot să-şi reia antrenamentele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite