Eugen Tomac: Opriţi-l pe Frans Timmermans! Ne spune pe un ton brutal să închidem toate minele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Eugen Tomac
FOTO: Facebook/ Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac susţine că Frans Timmermans, comisar european, nu face decât să „submineze” proiectul european şi să crească valul de populism în toată Europa prin declaraţiile sale referitoare la obligaţia de a închide tot sectorul minier din România şi Europa.

„Opriţi-l pe Timmermans! Discursul de ieri a lui Frans Timmermans este de-a dreptul periculos şi nu are mimic în comun cu misiunea pe care şi-a asumat-o.

Ca să citez din tonul brutal pe care l-a folosit, spunându-ne într-un mod ultimativ că România trebuie să desfiinţeze toate minele, cred că acest comisar socialist trebuie oprit să mai vină, în plină pandemie, să mai spună cuiva că trebuie să închidă industrii întregi sau să concedieze cetăţenii.

Un asemenea discurs nu face decât să submineze proiectul european, să crească valul de populism în toată Europa şi să le ofere o nouă platformă extremiştilor care se hrănesc din ură şi demagogie.

Refuz să cred că Timmermans vrea să fie un gropar al Europei, dar dacă în mod real vrea să sprijine protejarea mediului, ar fi mult mai util dacă ar explica ce va face UE pentru zonele miniere din toată Europa şi apoi să-i convingem pe oameni că pot avea un viitor şi fără minerit.

Până atunci, consider acest discurs adresat în plină criză de sănătate publică este unul lipsit de responsabilitate şi care loveşte direct în temelia proiectul european.

In această perioadă dificilă trebuie să-i asigurăm pe oameni că avem resurse pentru a construi un mediu mai sănătos fără a lasă pe nimeni în urmă şi că putem crea cât mai multe locuri de muncă la noi acasă, în România.”, a scris Eugen Tomac, miercuri, pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite