Eugen Nicolicea nu se dezminte. Deputatul PSD a fost singurul parlamentar care a votat împotriva vacantării unui loc de deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a fost singurul parlamentar care a votat marţi împotriva încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga, ales condamnat definitiv.

Potrivit listei de vot final, încetarea mandatului de parlamentar al lui Goga a fost aprobată aproape în unanimitate: 152 de voturi „pentru”, un vot ”împotrivă” şi o abţinere. Totuşi, mandatul lui Goga nu a încetat deoarece nu au fost suficienţi deputaţi prezenţi la vot. Trebuiau să fie minimum 165, dar s-au prezentat abia 152, şedinţa de vot a fost suspendată lin lipsă de cvorum.

Dintre parlamentarii PSD au fost prezenţi doar şase. Nicolicea a fost printre ei şi a votat împotrivă. De asemenea, de la minorităţi s-a abţinut Furic Iarco.

La începutul şedinţei, liderii deputaţilor PNL şi USR, Raluca Turcan şi Stelian Ion, au solicitat ca proiectul de hotărâre privind vacantarea mandatului să fie supus primul la vot şi nu ultimul, cum era trecut în ordinea de zi, menţionând că există suspiciunea că parlamentarii PSD ar putea ieşi din sală şi să nu mai fie cvorum la adoptarea acestui punct.

Deputatul Octavian Goga, care a intrat în Parlament în anul 2016 pe listele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Covasna, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Din iunie 2017 a activat în grupul PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite