Domnule Ţuţuianu, mai sunteţi ministru?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impardonabila greşeală, de a „uita” să-l invite pe preşedintele Iohannis la serbarea Zilei Forţelor Aeriene, s-ar fi soldat peste tot în lume cu demisia ministrului apărării. În România nu, şi nici  premierul Tudose nu are un cuvânt de admonestare măcar, pentru ministrul său.

Explicaţiile ulterioare sunt mincinoase. MApN, ca şi celelalte ministere, are un serviciu de protocol de multă vreme în funcţie, care ştie exact ce are de făcut într-o împrejurare ca aceasta, nefiind prima de acest fel.

Realitatea este alta. Cu sau fără aprobarea lui Drganea, Ţuţuianu a vrut să-i dea o „palmă” preşedintelui Iohannis, că prea îşi luase nasul la purtare în relaţia cu guvernul şi cu PSD. Inclusiv pentru reactia acestuia de la recentul CSAT, cand a retras Planul de Înzestrare al armatei ca fiind greşit.

Şi ministrul Ţuţuianu a reuşit. A reuşit să se facă de râs în faţa partenerilor noştri străini, care au aflat imediat, prin intermediul ambasadelor, ce „protocol” respectă Ţuţuianu.

Ce nu  este primit Dragnea în capitalele lumii, cu excepţia Israelului, de acum nici Ţuţuianu nu va mai avea acces. Grav este că nici în relaţia cu NATO nu va mai reprezenta ţara noastră cu demnitate.

Preşedintele Iohannis n-a avut, încă, nici o reacţie. Nu este timpul trecut.

Dacă premierul Tudose şi Liviu Dragnea vor să facă uitată gafa (nesimţirea, ticăloşia) ministrului Ţuţuianu, trebuie să-l dea afară urgent din guvern.

Altfel, vor plăti în timp mult şi bine. Inclusiv în relaţia cu preşedintele Iohannis şi cu partenerii noştri străini.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite