Cristian Seidler: Orice bordură înlocuită sau panseluţă plantată este iresponsabilitate. Trebuie stopate cheltuielile neesenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Seidler FOTO Eduard Enea
Cristian Seidler FOTO Eduard Enea

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat joi că de acum încolo trebuie oprite toate cheltuielile neesenţiale în contextul epidemiei de coronavirus. „Orice bordură înlocuită sau panseluţă plantată este o iresponsabilitate şi o bătaie de joc faţă de noi toţi”, a afirmat Seidler. Acesta a mai precizat şi că pensiile ar trebui limitate la de 12 ori pensia minimă.

„Încasările la bugetul de stat se vor reduce mult din cauza crizei prin care trecem. Aşa că orice bordură înlocuită sau panseluţă plantată de acum încolo este o IRESPONSABILITATE şi o bătaie de joc faţă de noi toţi. Trebuie stopate sau amânate toate cheltuielile neesenţiale.

Veniturile lunare ale angajaţilor din domeniul public, cu excepţia personalului medical şi din serviciile de urgenţă, trebuie limitate la de 12 ori salariul minim, adică nu mai mult decât salariul preşedintelui ţării”, a precizat Cristian Seidler joi pe Facebook.

Deputatul a precizat apoi că şi pensiile ar trebui limitate, evideţiind pensiile speciale.

„Pensiile trebuie limitate la de 12 ori pensia minimă de 704 lei. Evident, asta va afecta mai ales pensiile speciale care, în continuare, nu sunt abrogate.

La nivel naţional cheltuielile publice vor creşte foarte mult pentru a sprijini economia şi mai ales angajaţii. Nu trebuie uitaţi nici cei care lucrează cu alte forme decât contractul de muncă: PFA, cei plătiţi pe baza drepturilor de autor, liber-profesioniştii. Pe perioada situaţiei de urgenţă, statul ar trebui să le acorde tuturor celor afectaţi cu adevărat 75% din media veniturilor lunare din ultimul an, dar nu mai mult de 2382 de lei/lună (valoarea netă aferentă a 75% din salariul mediu brut). Sunt binevenite din partea voastră orice alte propuneri de solidarizare şi responsabilizare fiscal-bugetară, pe care le pot transmite membrilor Guvernului României”, a mai adăugat Seidler.

O cerinţă asemănătoare a avut-o şi liderul partidului, Dan Barna, care în intervenţia sa din Parlament a vorbit despre despre necesitatea plafonării pensiilor speciale.

„Avem o criză de sănătate publică care se aşază peste o criză economică. Acum nu mai vorbim despre creşetere economică, ci despre apărare şi supravieţuire. Trebuie să ne ridicăm la înălţimea vremurilor în care trecem. Avem deja mii de oameni trimişi în şomaj tehnic. Trebuie să ajutăm acest guvern să ia decizii bune pentru economie. Hai să ne mai gândim o dată la plafonarea pensiilor speciale. Dacă până acum era o discuţie politică, acum e o discuţie despre supravieţuire”, a afirmat Dan Barna. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite