Cine se aseamănă se adună

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ori de câte ori cineva îl întreabă pe dl. prim-ministru Ludovic Orban dacă şi când vor mai avea loc anul acesta alegeri, domnia-sa ridică neputincios din umeri.

Ştie doar să răspundă că, în nici un caz alegerile locale, nu vor mai putea să se desfăşoare în iunie. Faptul a fost confirmat ieri, la începutul şedinţei de guvern, de doamna vicepremier Raluca Turcan. Care aşa ne-a dat un semn că mai există şi a izbutit să nu o facă oricum. A dovedit că are mai probleme cu limba română, de unde perla “alegeri electorale”. Un indiciu că doamna Turcan nu e departe la capitolul ştiinţă de carte de Viorica Dăncilă.

Nici în privinţa alegerilor parlamentare, dl. Orban nu are cum să anunţe o dată sigură. Totul depinde de cum va evolua epidemia cu COVID-19.

Nu pot citi gândurile secrete ale premierului, dar sunt mai mult ca sigur că, la ora actuală, domnia-sa speră ca orice fel de alegeri să se desfăşoare cât mai târziu posibil. Nu doar fiindcă se teme de cine ştie ce efecte perverse ale noului coronavirus. Dl. Orban a citit ca oricare dintre noi sondajele şi a văzut că poziţia în opţiunile electoratului a partidului pe care îl conduce e din ce în ce mai proastă. Iar în condiţiile războiului cu inamicul invizibil nu prea are cum să se îmbunătăţească. Ceea ce s-a întâmplat la Suceava, acolo unde baronul local Gheorghe Flutur a încălcat toate legile posibile, începând cu acelea ale moralei, iniţiativele parlamentare iresponsabile ale recidivistei în lupta împotriva partidului Alina Gorghiu, declaraţiile fără minte ale miniştrilor Violeta Alexandru şi Florin Cîţu care reînvie,populist, de dragul unor câştiguri de imagine facile, lupta de clasă, vorbele de clacă ale numitului Roman Florin care se bagă şi el în seamă deşi nu i-o cere nimeni, bâlbele cotidiene ale autorităţilor vor avea preţul lor.

Dl. Robert Turcescu, deputat din partea cvasi-inexistentului PMP, fidel pe mai departe catastrofalei doctrine Băsescu a graşilor care trăiesc pe seama slabilor (dl. Băsescu, ca şi dl. Turcescu, pozează în amnezic şi uită cât de bine le-a mers la vreme de criză economice clienţilor lui politici, năzbâtioaselor lui fiice şi, desigur, lui însuşi)  strigă, ca din gură de şarpe,  că s-ar putea să nu avem nici un fel de alegeri doi ani de acum încolo. Pasărea mălai visează. D-lui Turcescu i-ar conveni nespus asta. Ar mai arde gazul degeaba prin Parlamentul României, ar încasa pe mai departe dividende consistente de la o firmă care nu mai are de multă vreme activitate, ar tot amâna completarea şi depunerea declaraţiei de avere şi de interese. Şi ar face pe populistul cerând plafonarea veniturilor.  Că de realegere nici nu poate fi vorba.

Un recent sondaj de opinie dat publicităţii mai-mai că începuse să dea iar speranţe USR. Partidul dădea semne că îşi revine. Numai că senatorii lui au votat, fără să ştie ce fac, cel puţin aşa deducem din declaraţia preşedintelui Dan Barna, proiectul legislativ al duduii Gorghiu.

Demagogii Călin Popescu-Tăriceanu, de la fantomaticul ALDE, şi Victor Viorel Ponta de la famelicul Pro România strigă. Se dau de ceasul morţii să ne reamintească că încă există. Speră să mai recupereze ceva. Doamne fereşte! Octogenarul Teodor Meleşcanu vrea iar să îşi refacă viaţa din punct de vedere politic şi a dat un nou divorţ. Al câtelea?

În vremea aceasta, PSD îşi vede liniştit de treabă. Fructifică avantajul majorităţii parlamentare, profita de gâlcevile din ipotetica zonă a Dreptei (PNL, USR, Plus), joacă şi câştigă pe serviciul neghiobiilor debitate de fruntaşii PNL, adoptă în Parlament în devălmăşie legi care mai de care mai populiste. Toate fără surse reale de finanţare. PNL ameninţă că le va ataca necondiţionat la Curtea Constituţională? Care CCR? Aceea devenită demult tender al PSD şi unde tronează drept fochist dl Valet, scuze!, Valer Dorneanu? 

Şi, uite aşa, PSD s-ar putea să se reîntoarcă glorios la guvernare. COVID-ul şi prostia adversarilor politici ai liberalilor, dar şi greşelile zilnice ale acestora îi favorizează revenirea. Pe principiul cine se aseamănă se adună.

P.S. Acest comentariu nu se adresează hiper-activilor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite