Câţi bani au primit partidele în luna august de la stat. PSD a luat aproape cât au primit toate formaţiunile politice în tot anul electoral 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele politice au primit în luna august subvenţii în valoare de 20 de milioane de lei, conform datelor furnizate de AEP. PSD a luat 11,2 milioane de lei, fiind principalul beneficiar al subvenţiilor. În 2016, an electoral cu două rândurri de alegeri, toate partidele au primit în total 14,5 milioane de lei pentru întreg anul.

Conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă într-un comunicat de presă, mai bine de 11 milioane de lei din cele 20 de milioane de lei acordate în luna august au mers la PSD

Partidul Naţional Liberal a primit subvenţii în valoare de 5,1 milioane de lei, urmat la diferenţă mare de Uniunea Salvaţi România cu 1,5 milioane de lei. 

ALDE a primit subvenţii de 1,1 milioane de lei de la buget, iar Partidului Mişcarea Populară i-au revenit 726.973 lei, de 15 ori mai puţin decât a primit PSD.

Situaţia era complet diferită în anii trecuţi. De exemplu, în 2014, la precedentele alegeri europarlamentare, toate partidele au avut la dispoziţie, într-un an întreg, doar 6,1 milioane lei. Doi ani mai târziu,  în 2016, când a fost tot un an electoral, cu alegeri locale şi parlamentare, banii statului pentru formaţiuni erau de 14,5 milioane lei pe an. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite