Avertismentul USR pentru PNL. Drulă: Nu faceţi ce a făcut PSD cu votul din Diaspora. Nu de alta, dar pentru PSD n-a ieşit bine

Avertismentul USR pentru PNL. Drulă: Nu faceţi ce a făcut PSD cu votul din Diaspora. Nu de alta, dar pentru PSD n-a ieşit bine

Deputatul Cătălin Drulă. FOTO Facebook Drulă

Deputatul USR Cătălin Drulă îi cere premierului Ludovic Orban să nu blocheze votul studenţilor şi tinerilor din marile centre universitare, dintre care mulţi cu viză de flotant deoarece ar putea să se confrunte cu o situaţie similară cu a PSD, când a refuzat să deschidă noi secţii de votare în diaspora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cătălin Drulă afirmă că îi este greu să înţeleagă de ce Guvernul Orban se foloseşte de o iniţiativă utilă şi necesară - angajarea răspunderii pentru alegerea în două tururi a primarilor "pentru a da şi o mică şi meschină lovitură dreptului la vot al unor categorii sociale importante".

„Domnule Orban, vă puteţi încă răzgândi. Vă rog să nu blocaţi votul studenţilor şi tinerilor din marile centre universitare, dintre care mulţi cu viză de flotant. Nu faceţi ce a făcut PSD cu votul din Diaspora. Nu de alta dar pentru PSD n-a ieşit bine", spune el.

Drulă adaugă că este inacceptabil ca votul unor categorii de populaţie "care nu convin electoral" să fie blocat prin schimbări de ultim moment. „Lăsaţi oamenii să voteze acolo unde locuiesc! Ştiu că ştiţi asta. PSD nu trebuie să fie un model pentru nimeni", mai spune el.

Disputa între USR-PLUS şi Guvern pe tema alegerilor locale. Miza: votanţii cu viză de flotant

Alianţa USR-PLUS a transmis miercuri un comunicat de presă în care critică Guvernul Orban pentru că printre modificările la Legea Electorală care prevede alegerea primarilor în două tururi se regăseşte şi o restricţie de a-şi exprima votul pentru cei care şi-au obţinut viza de flotant cu mai puţin de 90 de zile faţă de data alegerilor.

„Alianţa USR-PLUS susţine modificarea Legii Alegerilor Locale prin introducerea a două tururi de scrutin, dar se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care dobândesc viza de flotant cu mai puţin de 90 de zile faţă de data alegerilor.

O astfel de restricţie nu poate fi justificată de fenomenul «turismului electoral» în condiţiile în care sistemul electronic de verificare exclude votul multiplu. Un număr foarte mare de cetăţeni, studenţi, tineri în general, nu vor putea vota la alegerile locale, dacă legea este promovată în forma trimisă de guvern”, a transmis USR-PLUS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: