ALDE se mai gândeşte dacă semnează moţiunea. Norica Nicolai: Ludovic Orban nu este o garanţie şi pentru un program de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norica Nicolai, numărul 2 din ALDE. FOTO Adevărul
Norica Nicolai, numărul 2 din ALDE. FOTO Adevărul

ALDE trebuie să vadă la ce se referă moţiunea de cenzură anunţată de PNL şi să stabilească ce-şi asumă şi ce nu din reproşurile Opoziţiei la adresa Guvernului, a declarat la RFI preşedintele Consiliului Naţional ALDE, Norica Nicolai.

„Va trebui să vedem ce conţine această moţiune de cenzură, pentru că dacă facem un exerciţiu constituţional, asta este moţiunea de cenzură, fără a vedea finalitatea ei şi fără a avea o opţiune, un alt Guvern, un alt premier, un alt program politic, cred că e prematur să discutăm, dar vom analiza această moţiune de cenzură, în momentul în care PNL o va trimite şi celorlalte partide cărora le cere sprijinul“, a declarat Norica Nicolai la RFI.

Întrebată dacă ALDE ar accepta varianta Ludovic Orban premier, Norica Nicolai a răspuns: „Din punctul meu de vedere, am rezerve şi condiţionez această variantă de conţinutul moţiunii şi de paşii de urmat. Domnul Ludovic Orban nu este o garanţie şi pentru un program de guvernare. Noi ne-am retras de la guvernare, nemulţumiţi de maniera în care se guvernează şi nu dorim să susţinem o guvernare în care improvizaţia să fie regula”.

Nicolai susţine că ALDE nu este un partid pierdut de sub control, în ciuda dezertărilor din ultima vreme: „După părerea mea, ALDE nu este deloc pierdut de sub control, este sigur un partid lovit de ceea ce se întâmplă public cu o serie de membri, însă sunt convinsă, aşa cum cunosc eu partidul, că are rezerve să treacă şi peste acest eveniment absolut neplăcut şi să se reinventeze”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite