Filarmonica „George Enescu“ interpretează Simfonia nr. 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LIVE VIDEO Filarmonica „George Enescu”, sub conducerea dirijorală a lui Peter Ruzika, în direct pe adevarul.ro, de la ora 17.00.

În această după-amiază, pe scena Ateneului Român, de la ora 17.00, a interpretat Simfonia nr. 4, Enescu/Bentoiu. Întregul concert poate fi urmărit live pe adevarul.ro.

În program mai poate fi urmărită lucrarea „Clouds”, aparţinând chiar dirijorului, o piesă muzicală pentru cvartet de coarde şi orchestră, compusă în urmă cu doi ani. Invitat – Cvartetul Solartis.

De asemenea, în finalul programului va fi prezentat poemul pentru orchestră „Kossuth”, al compozitorului Bela Bartok.

Peter Ruzicka s-a născut în Düsseldorf pe 3 Iulie 1948. Între anii 1963 şi 1968 a început studiile muzicale (pian, oboi şi compoziţie) la Conservatorul din Hamburg. După ce a trecut de examenele Abitur, a studiat drept şi muzicologie în Munchen, Hamburg şi Berlin până în 1976, obţinând titlul de doctor la Berlin în 1977.

Compoziţiile sale au obţinut numeroase premii. În 1969 a primit premiul Oraşului Stuttgart pentru cantata Esta Noche iar în 1970 a primit un premiu la Concursul Bartok din Budapesta pentru cvartetul de coarde (fragment) În 1971 lucrarea pentru orchestră “Metastrofe” a fost premiată în cadrul Concursului Internaţional Ros-trum of Composers din Paris, iar în 1972 lucrarea In processo di tempo a fost premiată la concursul internaţional Gaudeamus. Tot în 1972 i-a fost acordat premiul Bach scholarship al Oraşului liber şi Hanseatic Hamburg.

Peter Ruzicka a fost intendent la Orchestra Simfonică Radio din Berlin între anii 1979 şi 1987 şi a ocupat postul de director al Operei de Stat din Hamburg şi a Filarmonicii de Stat din 1988 până în 1997. În plus, a devenit Consilier Artistic al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam în 1997. În 1999 a fost numit Preşedinte al Academiei Bavareze de Teatru iar întrre anii 2001 şi 2006 a deţinut funcţia de Director Artistic al Festivalului de la Salzburg. În prezent este Director Artistic al Munich Biennale, urmându-i în funcţie lui Hans Werner Henze.

Pe întreaga perioadă a Festivalului (30 august - 20 septembrie), concertele şi evenimentele vor fi transmise în direct pe adevarul.ro, fiind preluate de la posturile Televiziunii Române (TVR1, TVR2, TVR+ şi TVR HD).

Festivalul George Enescu. Programul zilei de azi

17.00

Recitaluri şi orchestre camerale

Ateneul Român

Filarmonica

Dirijor: PETER RUZICKA

Program:

Enescu/ Bentoiu – Simfonia nr. 4

Ruzicka – „Clouds“, lucrare pentru cvartet de coarde şi orchestră (2013)

Invitaţi: Cvartetul Solartis

Bartók – „Kossuth“ – poem pentru orchestră

Ora 20.00

Mari orchestre ale lumii

Sala Mare a Palatului

BERLINER PHILHARMONIKER

Dirijor: Sir SIMON RATTLE

Program:

Britten – Variaţiunile pe o temă de Frank Bridge op. 10

Şostakovici – Simfonia nr. 4 în do minor op. 43

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite