Violeta Alexandru, despre liftiera de la minister: „Contractul ei expirase. Nu e nevoie de cineva care să apese pe buton“

Violeta Alexandru, despre liftiera de la minister: „Contractul ei expirase. Nu e nevoie de cineva care să apese pe buton“

Ministrul Muncii Violeta Alexandru. Imagine Eduard Enea ? Adevărul

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, face noi precizări în cazul liftierei din instituţia pe care o conduce. Demnitarul a spus că nu a dorit prelungirea contractului cu firma la care aceasta era salariată, după ce acesta a expirat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Regret că s-a ajuns în acest punct, însă în ceea ce mă priveşte lucrurile sunt foarte clare: doamna era prinsă într-un contract pe care Ministerul Muncii îl avea, este angajata unei societăţi comerciale care probabil că va lua cea mai bună decizie pentru domnia sa. În ceea ce mă priveşte - un om care încurajează munca, un om care ştie să-şi respecte angajaţii, un om care ştie să facă echipă cu toţi cei care vin să lucreze pentru eficienţă în sistemul public, nu am simţit nevoia ca acest contract să continue, el expirase, nu am simţit nevoia să-l prelungesc”, a spus ministrul
 
Violeta Alexandru a explicat că pentru ea şi pentru angajaţii din minister „nu este necesar ca cineva să fie angajat pentru a se apăsa pe buton”.
 
„Am verificat la ISCIR, instituţia autorizată să comunice în ce măsură liftul are nevoie de însoţitor şi nu are nevoie de însoţitor. Doamna avea un program limitat, nu era pe toată durata de lucru a unei zile, ca atare liftul oricum era folosit şi fără liftieră pentru că activitatea continua. Regret faptul că s-a ajuns aici şi s-a creat impresia cu doamna sau că am ceva cu oamenii care muncesc serios”, a spus Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.
 

Liftul a rămas fără liftieră

Ministrul a precizat că liftiera nu este angajata ministerului şi s-a declarat convinsă că decizia cea mai potrivită va fi luată de firma la care aceasta lucrează.
 
„Personal, nu am simţit nevoia continuării acestui contract pentru că nu am simţit nevoia ca cineva să apese pe buton, respectiv să ţină uşa deschisă atunci când vine ministrul sau când vrea să plece din cabinet. Eu sunt un om normal, aşa am considerat că este bine şi nu am dorit să continui acest contract. Nu am făcut restructurarea din minister cu gândul pe cine să dau afară şi pe cine nu şi am făcut-o cu o judecată orientată către normalitate, eficienţă, supleţe, simplificare a relaţiei dintre oameni şi serviciile oferite de minister. Cred că a venit momentul normalităţii şi al bunului simţ şi eu consider că atâta vreme cât liftul poate continua fără liftieră şi nu este nevoie de acest gen de servicii în minister am luat decizia pe care am luat-o fără să am niciun război personal cu doamna sau să fiu genul de om care să se răzbune pe cineva”, a mai spus ministrul Muncii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: