Sebastian Cucoş revine la şefia Jandarmeriei Bucureşti, cu câteva zile înainte de protestul din 10 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Cucoş va reveni la conducerea Jandarmeriei Bucureşti, după ce i-a expirat delegarea pe funcţia de adjunct al conducerii Jandarmeriei, structura centrală, potrivit G4Media. Cucoş este unul dintre şefii jandarmeriei pus sub urmărire penală în dosarul intervenţiei violente a forţelor de ordine la protestul diasporei.

Revenirea lui Sebastian Cucoş în fruntea Jandarmeriei Bucureşti ar veni cu doar patru zile înainte de un nou protest în Piaţa Victoriei, informează G4Media.ro, care citează surse din MAI.

Potrivit Mediafax, Cucoş nu va coordona jandarmi la protestul de sâmbătă întru-cât se află în concediu.

Marţi ministrul interimar de Interne a făcut un apel la cetăţenii care vor participa la mitingul de sâmbătă, 10 august, să protesteze în mod paşnic. „Dacă cetăţenii vor să protesteze, să o facă. Le solicit celor care vor participa la proteste să protesteze în mod paşnic, respectând legea şi tot ce înseamnă un astfel de protest. Nu ne dorim să mai vedem ce am văzut anul trecut de 10 august”, a declarat Mihai Fifor.

Reprezentanţii Guvernului au luat mai multe decizii înainte de protestul anunţat pentru 10 august, care marchează un an de la evenimentele violente din Piaţa Victoriei. 

Cu doar câteva zile înainte să îi expire împuternicirea, Cătălin Ionuţ Sindile a fost demis din funcţia de inspector şef al Jandarmeriei Române. Acesta fusese împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române pe 15 august 2018, imediat după scandalul iscat de violenţele de la mitingul din 10 august, produs în timp ce la conducerea Jandarmeriei se afla Sebastian Cucoş. 

În septembrie 2018, ambii aveau să fie puşi sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. 

Alături de cei doi aveau să fie puşi sub acuzare şi şeful Jandarmeriei Bucureşti, maiorul Laurenţiu Cazan, precum şi alături de comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

În ceea ce priveşte alte persoane implicate în reprimarea protestului din 10 august, colonelul Paraschiv, numit de presă „dirijorul în alb”, după ce i-a fost refuzată avansarea la gradul de general şi după ce presa a relatat că în luna noiembrie ceruse pensionarea, în prezent, aceste este în continuare comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite