Mihai Fifor despre intervenţia de la Caracal: Un şir de erori, multă nepricepere şi indolenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul interimat de Interne Mihai Fifor a declarat marţi, la "Marius Tucă Show", că în cazul intervenţiei de la Caracal a reieşit multă eroare umană, nepricepere multă şi indolenţă multă.

"A fost un şir nefericit de erori, proastă comunicare, a fost cel mai nefericit mixt de neconcordanţe posibil, care s-a soldat cu moartea Alexandrei, lucru pe care îl regretăm", a spus Mihai Fifor, potrivit Mediafax.

"Tot acest şir de erori a arătat breşe, fie că discutăm de STS, Poliţie, jandarmi. Am văzut că acest lanţ al sistemului nu funcţionează. Sigur că putem face destituiri, încercăm să îi pedepsim pe cei care au greşit, dar încercăm să învăţăm din ce a fost la Caracal. A fost eroare umană multă, nepricepere multă, indolenţă multă. Cercetarea din Poliţie pe care o facem va arăta toate aceste chestiuni", a mai spus Mihai Fifor, despre cazul de la Caracal.

Poliţiştii au fost acuzaţi că au intervenit cu întârziere în cazul de la Caracal, neputând să salveze viaţa Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani care a apucat să îşi anunţe răpirea la 112.

Adjunctul Poliţiei Olt Nicolae Alexe a fost acuzat că a apelat la o firmă de pază pentru a afla locaţia maşinii suspecte, lucru ce a întârziat salvarea, iar din datele primite a ajuns la trei locaţii greşite aparţinând membrilor unui clan.

Totodată, dintre neregulile constatate au fost cele legate de lipsa de reacţiei sau reacţie întârziată, modul în care poliţiştul care a preluat apelul Alexandrei la 112 a vorbit cu aceasta sau organizarea dezastruoasă a operaţiunilor.

În urma cazului Caracal au demisionat sau au fost demişi: Ministrul de Interne- Nicolae Moga, şeful şi adjunctul Poliţiei Olt, şeful Poliţiei Caracal, prefectul şi subprefectul de Olt, iar mai târziu, pentru declaraţiile făcute.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite