Românul din Anglia care s-a rănit grav când încerca să-şi ucidă soţia a primit despăgubiri importante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românul de 36 de ani şi soţia lui FOTO stiridiaspora.ro
Românul de 36 de ani şi soţia lui FOTO stiridiaspora.ro

Un tâmplar român condamnat pentru tentativă la omor pentru că şi-a atacat soţia cu un cuţit de bucătărie cu intenţia de-a o ucide a obţinut daune. El a dat în judecată Serviciul de Sănătate Publică din Anglia pentru că s-a rănit în timpul atacului şi nu a fost operat la timp.

Un român de 36 de ani a fost condamnat la 11 ani de închisoare în decembrie 2015 pentru tentativă de omor, după ce a înfipt un cuţit în spatele soţiei sale, Daniela, şi a tăiat-o apoi şi pe faţă. Atacul a avut loc în bucătăria casei unde familia locuia. Agresorul era sub influenţa alcoolului la acel moment, scrie yellowad.co.uk.

Anchetatorii au stabilit că arma albă, un cuţit de bucătărie, a intrat prin sânul drept al Danielei, soţia românului, a trecut printre două coaste, printr-un plămân şi i-a atins şi ficatul. 

În urma agresiunii, românca, în vârstă de 35 de ani, a fost internată aproape patru luni în spital şi a rămas cu cicatrici permanente.

Bărbatul a înjunghiat-o cu atâta ferocitate pe partenera lui de viaţă, încât s-a tăiat la două degete de la mâna dreaptă, iar medicii au stabilit atunci că necesită o intervenţie chirurgicală imediată, lucru care nu s-a întâmplat.

Românul a fost eliberat după executarea a doar cinci ani din pedeapsa la care fusese condamnat. 

În timp ce era încarcerat, a depus o cerere de despăgubire împotriva Serviciului de Sănătate Publică (NHS) din Marea Britanie, argumentând că medicii nu i-au tratat suficient de repede rănile de la mâna unde se lovise cu cuţitul, după ce a fost închis în închisoarea din Bedford şi a rămas astfel cu sechele pe viaţă.

Despăgubiri de 17.500 de lire sterline

În urma unei audieri din mai 2021 la Tribunalul din Norwich, bărbatul de 36 de ani a primit daune de 8.500 de lire sterline. Judecătorul care a instrumentat cazul a respins cea mai mare parte a pretenţiilor sale pentru neglijenţă, pe motiv că a minţit cu privire la modul în care a suferit vătămarea.

Avocaţii săi au contestat ulterior decizia la instanţa superioară din Marea Britanie, iar un alt judecător a hotărât ca despăgubirea să fie majorată la 17.500 de lire sterline. Magistratul a spus că nu contează dacă românul şi-a tăiat degetele „deschizând o cutie de fasole sau în timp ce încerca să-şi ucidă soţia”, ci are relevanţă doar faptul că nu a primit asistenţă medicală la timp.

Bărbatul de 36 de ani ceruse iniţial daune de 125.000 de lire sterline, susţinând că nu a fost operat la timp la mâna la care se rănise cu arma albă în timp ce încerca să îşi ucidă soţia, ceea ce l-a împiedicat ulterior să lucreze ca tâmplar şi a pierdut astfel venituri importante. La toate acestea se adaugă costurile unei operaţii în România şi cele cu îngrijirile medicale.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Agonia unui tânăr care plecase spre casă cu taxiul. A ajuns să fie violat în timp ce trăgea să moară şi a fost ucis pe ritmuri de manele

Un vasluian stabilit în Germania şi-a ucis fosta soţie şi a plecat la drum cu cadavrul în maşină. El mai are o crimă la activ

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite