Români, sclavi la ferme din Spania: primeau mâncare pentru câini şi îşi făceau nevoile la lighean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Sute de oameni, printre care români şi cetăţeni ai Republicii Moldova, au plecat în Spania ademeniţi cu locuri de muncă bine plătite în agricultură şi au ajuns sclavi în ferme. Deposedaţi de acte, primeau hrană pentru câini şi erau obligaţi să îşi facă nevoile la lighean.

Sute de oameni, inclusiv români şi cetăţeni ai Republicii Moldova, au ajus sclavi în ferme din sudul Spaniei, transmite stirileprotv.ro.

„Li se luau actele, erau cazaţi în încăperi murdare, ori în corturi improvizate, şi uneori, nu primeau mâncare cu zilele. Alteori, li se dădea hrană pentru câini şi erau obligaţi să îşi facă nevoile la lighean. Mai mult decât atât, cei care aveau curajul să se revolte erau bătuţi şi le erau ameninţate familiile din ţară“, relatează sursa citată.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au găsit saltele murdare şi au văzut şobolani ieşind de sub canapea. Mirosul era insuportabil, iar grupurile sanitare reprezentau un adevărat focar de infecţie

„Le dădeau mâncare ce normal se dă la câini, dormeau 15 în cameră, făceau pipi în lighean, se spălau o dată pe săptămână“, spune Cristina Vasilescu, preşedinta Asociaţiei Femeilor Române din Cordoba.

„Au fost cazaţi pe câmp, în corturi lângă un râu, să aibă apă să se spele“, adaugă Gabriela Stan, de la Federaţia Asociaţiilor de Români din Andaluzia.

„Erau racolaţi prin intermediul unor anunţuri publicate pe internet“, notează stirileprotv.ro. De-a lungul timpului, peste 600 de oameni ar fi căzut victime ale organizaţiei care îi exploata, potrivit Poliţiei Spaniole, care a arestat 16 persoane în acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite