Profilul psihiatric al criminalului Rîmaru : sadism, vampirism, canibalism, fetişism şi aberaţii sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabloul psihotic al lui Ion Rîmaru este, în opinia psihiatrilor care i-au făcut caracterizarea, unul polimorf, cuprinzând aproape întreaga gamă a trăsăturilor negative pe care le pot îmbrăţişa structurile monstruoase ale personalităţii.

Totuşi, dintre trăsături trebuie menţionate în primul rând agresivitatea, impulsivitatea, cruzimea feroce, vâzcozitatea şi lentoarea proceselor ideative, cu inerţia între procesele de excitaţie cu aberaţii sexuale de o intensitate rar întâlnită chiar în literatura de specialitate.

1. Sadism - exemplul cazul victimei Marcu Floarea, în timp ce o ajuta să treacă un gard, brusc o împinge brutal provocându-i căderea cu capul de pământ, de o violenţă care îi provoacă pierderea conştiinţei.


2. Vampirism - acelaşi caz, Marcu Floarea- care din întâmplare a scăpat cu viaţa şi a putut da relaţii amănunţite- asupra felului cum i-a provocat mai multe plăgi prin înţepare din care i-a supt sângele.


3. Canibalism - muşcă din victime din regiunile erogene vagin, pubis, mamele, rupând bucăţi din carne care nu au fost găsite la locul crimelor, constându-se numai lipsa de substanţă din regiunile respective.


4. Fetişism - obiectele intime ale victimelor sunt tăiate, aranjate şi expuse cu o atenţie şi o ritualitate care sugerează extaze fetişiste.


5. Tendinţe necrofilice - Predilecţia de a continua actul sexual şi după încetarea spasmelor agonice. În plus, în unele cazuri (în special în strada Vulturilor) agresivitatea nediferenţiată continuă şi după moartea victimelor, aşa cum o dovedesc constatările examenelor medico-legale, prin semnalarea de multiple plăgi nesângerânde, deci provocate după decesul victimelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite