Procuroarea Maria Piţurcă, care a preluat-o pe micuţa Sorina de la asistentul maternal, pusă sub urmărire penală de Secţia Specială

Procuroarea Maria Piţurcă, care a preluat-o pe micuţa Sorina de la asistentul maternal, pusă sub urmărire penală de Secţia Specială

Procurorul Maria Antoaneta Piţurcă pleacă de la sediul Consiliului Suprem al Magistraturii

Secţia specială de investigare a magistraţilor a pus-o miercuri sub urmărire penală pe Maria Antoaneta Piţurcă, procuroarea care a preluat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani, de la asistentul maternal din Baia de Aramă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maria Piţurcă, procuror-şef Secţie de urmărire penală din cadrul Parchetului Curţii de Apel Craiova, a fost audiată azi de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM, dar o decizie privind suspendarea acesteia din funcţie a fost amânată pentru mâine, 11 iulie.

Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară anunţa că a început cercetarea disciplinară faţă de procurorul Maria Piţurcă, care a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi, şi că propune suspendarea sa până la finalizarea anchetei. Piţurcă este cercetată pentru manifestări ce dăunează prestigiului justiţiei.

"Există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi respectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”, se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare.

Procurorul Maria Piţurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, a susţinut că nu a tras de copil în timpul intervenţiei şi că a încercat să o ia în braţe. „Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu ... Am încercat să-l iau în braţe. Am reuşit să o iau în braţe şi am dus-o în braţe la tată. Nu s-a mai filmat. Şi ea va fi oricum examinată fizic şi vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deţinere ilegală a acestui copil”, a spus Maria Piţurcă.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce a fost înfiată de o familie din America.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: