Peste 300.000 de măşti de protecţie FFP2, trimise de DSU către Serbia din rezerva „rescEU”

Peste 300.000 de măşti de protecţie FFP2, trimise de DSU către Serbia din rezerva „rescEU”

Imagine: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) trimite, vineri, în Serbia, 310.000 măşti de protecţie FFP 2, din rezerva rescEU constituită în România.  Transportul asistenţei se realizează cu un convoi aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Comisia Europeană, prin Centrul European de Coordonare a Răspunsului la Urgenţe (ERCC) a dispus disponibilizarea unor materiale de protecţie personală din rezerva rescEU, constituită în România, pentru a fi distribuite către Republica Serbia. Astfel, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de autoritate naţională pentru asistenţă internaţională în domeniul protecţiei civile, va asigura în data de 09.04.2021 un transport cu 310.000 măşti de protecţie FFP 2 către Republica Serbia, în sprijinul autorităţilor, pentru combaterea efectelor pandemiei generată de Covid-19”, a transmis, vineri, DSU, printr-un comunicat de presă.
 
Sursa citată a precizat că transportul asistenţei se realizează cu un convoi aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad.
 
Costurile eligibile de transport vor fi rambursate în proporţie de 100% de către Comisia Europeană, prin Mecanismul de Protecţie Civila al Uniunii.
 
Rezerva de contramăsuri medicale rescEU pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, a fost achiziţionată de către ţara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane de euro, semnat cu Comisia Europeană, prin Direcţia Generală Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene – DG ECHO.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările