Omul de legătură al Al Qaeda, audiat astăzi la Bucureşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irakianul acuzat că a favorizat mai mulţi membri ai temutei organizaţii teroriste Al Qaeda în România va fi întrebat de către judecători despre acuzaţiile procurorilor.

Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost adus astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde are loc un nou termen al procesului său. La termenul de astăzi, judecătorii şi-au propus să-l audieze pe cetăţeanul irakian în legătură cu acuzaţiile aduse de procurorii DIICOT. Irakianul este acuzat că a înlesnit intrarea şi ieşirea din ţară, a găzduit şi facilitat accesul în zona obiectivelor vizate al unor persoane despre care se cunoaşte ca a sprijinit/săvârşit sau urmează să sprijine/săvârşească un act terorist.

Potrivit rechizitoriului, în sarcina lui Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se reţine că, sub identitatea sa reală sau folosind identităţi fictive şi prin intermediul a patru societăţi comerciale, special constituite în acest scop, a înlesnit intrarea/ieşirea în/din România şi prelungirea dreptului de şedere în ţară a unui număr de cinci cetăţeni irakieni, având cunoştinţă de împrejurarea că aceştia au sprijinit/săvârşit acte teroriste în favoarea organizaţiei teroriste Al Qaeda în Irak.

În mod concret, prin activitatea infracţională derulată, Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a sprijinit intrarea pe teritoriul statului roman a cetăţenilor irakieni Omar Farid Ahmed, Falah Salem, Aqeel Mohammed Dhuyab, Omar Assey şi Muntasier Aassi, persoane cercetate sau urmărite penal pentru săvârşirea de acte de terorism în numele organizaţiei Al Qaeda în Irak.

Declarat indezirabil pe teritoriul României

Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se afla în mod ilegal pe teritoriul statului român, deşi prin dispoziţia organelor legale  a fost declarat indezirabil în România. Procurorii DIICOT au colaborat în această cauză cu autorităţile judiciare din Irak, Bulgaria, Ungaria şi Suedia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite