Momente de groază într-un avion Wizz Air care a plecat din Bucureşti spre Dubai. Aterizare forţată la Ankara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Un avion al Wizz Air, în care majoritatea călătorilor erau din România, a aterizat forţat, miercuri seara, la Ankara, în Turcia. Totul s-a întâmplat după ce doi cetăţeni de origine pakistaneză au ameninţat pasagerii şi au pus brichete în zona măştilor de oxigen.

Un pasager aflat în cursa Wizz Air care a aterizat forţat miercuri seară la Ankara a povestit pentru Gândul clipele de coşmar din avion.

„Erau doi cetăţeni pakistanezi care spuneau «i will kill you». Apoi ţineau brichetele deasupra locului unde sunt măstile de oxigen. Nu este adevărat că au fost români cei care nu au respectat regulile. Românii i-au imobilizat pe pakistanezi. O fată a făcut atac de panică şi a leşinat de frică”, a povestit pasagerul.

Din imaginile trimise de pasager se poate observa că la bordul avionului au urcat poliţiştii din Turcia, iar unul dintre pasagerii scandalagii a fost încătuşat.

Un avion al companiei Wizz Air a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Ankara miercuri seară.

Avionul ce se deplasa pe ruta Bucureşti – Dubai a fost nevoit să facă o escală neplanificată. Iniţial s-a spus că mai mulţi pasageri au fumat la bordul aeronavei.

Pasagerii au ajuns în cele din urmă în Dubai cu o întârziere de aproape două ore.

Din cauza comportamentului neadecvat, pasagerii care au făcut scandal au fost debarcaţi din avion şi au rămas în capitala Turciei. După o oră şi jumătate petrecută în Ankara, aeronava Wizz Air a fost realimentată şi a decolat cu destinaţia Dubai.

Reacţia Wizz Air

„Zborul Wizz Air W6 3265 de la Bucureşti la Dubai, din 2 februarie, a fost deviat către Ankara după ce s-a raportat că doi pasageri au devenit indisciplinaţi şi au avut un comportament abuziv. Echipajul nostru de cabină a gestionat situaţia aşa cum este instruit să o facă. Comandantul a luat decizia să devieze zborul către Ankara şi a solicitat intervenţia poliţiei. Aeronava a aterizat fără incidente, iar la aterizare pasagerii în cauză au fost predaţi autorităţilor.

Zborul a fost reluat şi a aterizat în Dubai la ora locală 23:46. Siguranţa este prioritatea noastră principală, iar compania aeriană are toleranţă zero în ceea ce priveşte comportamentul abuziv faţă de pasagerii şi personalul său”, precizează reprezentanţii companiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite