Mesajul răvăşitor al unei românce din Italia: „Doar mormintele celor dragi ne mai leagă de ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO roitalianul.com
FOTO roitalianul.com

Prinşi între două lumi, cu un trai mai bun în străinătate, dar cu sufletul plin de nostalgii şi doruri pentru ce au lăsat în urma lor, românii plecaţi la muncă peste hotare şi-au pierdut speranţa că mai devreme sau mai târziu se vor întoarce pe meleagurile natale.

Iată ce scrie Monica, o româncă stabilită de mulţi ani în Italia, potrivit roitalianul com, despre ultimele decenii care au fost marcate de sacrificiul unei generaţii fără nicio perspectivă în România:

„Politicienii şi aşa zisa politică dusă de ei în aceşti ultimi 28 de ani, au dezmembrat pur şi simplu ţara şi poporul român! Ne-au luat tot, până şi rădăcinile şi ar fi nevoie de încă vreo 30 de ani să se schimbe ceva, asta dacă Parlamentul ar fi dizolvat şi refăcută de la zero toată clasa politică şi administrativă a României! Câţi avem acest timp??!

Mulţi am suportat dictatura comunistă cu restricţiile ei, care ne-au marcat copilăria şi adolescenţa, apoi aceşti ani gri in care am fost obligaţi să renunţăm până şi la propriile noastre case şi familii, ne-am pierdut părinţi, fraţi, încercând să găsim soluţii la modul jalnic în care am fost conduşi!

Ce ne mai leagă de România?? Câteva morminte ale celor dragi care au plecat cu durerea în suflet şi dorul de noi într-o altă lume, case în ruină care au rămas nelocuite… Apoi, sincer vorbind, mi-ar fi teamă să mă îmbolnăvesc în România, că România nu mai are nimic, nici sistem sanitar, nici asistenţă socială.

Este atât de trist încât scriind aceste gânduri am impresia că tai carne din mine. Dumnezeu să binecuvânteze românii de pretutindeni şi să salveze România!”

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Mesaj ireal al Kremlinului: „Dacă Ucraina continuă cu provocările, Rusia va fi nevoită să declare război”

Zelenski, într-o conferinţă la metrou, îndeamnă la o întâlnire cu Putin, pentru „a pune capăt războiului” 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite