Dosar penal pentru 12 bucureşteni aflaţi în autoizolare „pe hârtie”. Inspectorii DSP nu i-au găsit acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parchetul General Imagine: Inquam Photos
Parchetul General Imagine: Inquam Photos

Un număr de 12 bucureşteni care sunt oficial în autoizolare la domiciliu nu au fost găsiţi acasă, aşa că procurorii le-au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) începe controale la persoanele izolate la domiciliu din cauza suspiciunilor de coronavirus.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat la data de 17.03.2020 dosarul penal nr. 2200/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 C.p., constând în aceea că un număr de 12 persoane nu au mai fost găsite la adresele de domiciliu, pe raza Sectorului 4 Bucureşti, unde se aflau în izolare”, potrivit unui comunicat al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, citat de Digi24.

DSP a demarat controale

Cei 12 ar fi trebuit să stea în casă timp de 14 zile. DSP face controale la cei aflaţi în autoizolare, pentru a verifica dacă regulile sunt respectate.

Procurorii din ţară au deschis deja 36 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în care sunt vizate 48 de persoane. Printre aceştia sunt şi parlamentarul Vergil Chiţac şi ofiţerul MAI în retragere internat la spitalul Dimitrie Gerota.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite