Cristi Danileţ: Pedepsele pentru cei ce nu respectă măsurile de izolare ar trebui înăsprite drastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Danileţ Foto David Muntean
Cristi Danileţ Foto David Muntean

Judecătorul Cristi Danileţ a catalogat gestul românului venit marţi din Madrid cu avionul ştiind că este infectat cu noul coronavirus, ca fiind un „act criminal comis în mod deliberat” şi a notat că pedepsele pentru astfel de acte ar trebui înăsprite drastic.

„Mi se pare extrem de grav să fie în afara casei lor oameni care ştiu că sunt infectaţi cu #Coronavirus. Să meargă o astfel de persoană într-un loc închis precum un magazin, o maşină sau un avion unde sunt alte persoane, este nu doar dovadă de maximă iresponsabilitate, ci un grav act criminal comis în mod deliberat.

Părerea mea este că ar trebui urgent o modificare legislativă care să înăsprească drastic pedepsele legale pentru un asemenea act.

Eu sunt sănătos şi stau în casă, iar un astfel de individ umblă în voie pe unde vrea?? Este inadmisibil!”, a scris Danileţ pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că marţi, în jurul orei 16.00 un român infectat cu noul coronavirus care nu a respectat recomandările autorităţilor spaniole de a rămâne 14 zile în autoizolare a fost preluat de pe Aeroportul Otopeni şi transportat cu izoleta la Institutul Matei Balş. În ciuda faptului că era confirmat pozitiv, românul s-a îmbarcat în avion la Madrid, cu alţi 60 de pasageri.

Poliţia de Frontieră a deschis dosar penal pe numele acestuia.

Cercetările se desfăşoară pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Potrivit aceleiaşi surse, până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 de cetăţeni care au contactat virusul, 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

Imagine indisponibilă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite