Ce spune Primăria Capitalei despre faptul că 250 de blocuri din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură

Ce spune Primăria Capitalei despre faptul că 250 de blocuri din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură

Caloriferele nu primesc căldură în anumite zone ale Capitalei

Un număr de 250 de blocuri nu beneficiază de apă caldă şi căldură deoarece, odată cu răcirea vremii, a început procesul de încărcare a sistemului, iar punctele termice de la capătul reţelei se încarcă mai greu. Nu e vorba de avarii, se spune într-un comunicat al PMB.

Aproximativ 3% din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiază de apă caldă şi căldură la parametrii normali. Este vorba despre 250 de blocuri din cele 8.300 de blocuri racordate la RADET, din sectoarele 1, 2, 3 şi 6, anunţă Primăria Capitalei într-un comunicat.

„Această situaţie este cauzată de faptul că, odată cu răcirea vremii a început procesul de încărcare a sistemului (operaţiune care nu se putea efectua înainte de perioada de consum), iar punctele termice de la capătul reţelei, adică zonele unde nu mai există CET-uri - Colentina şi Pantelimon - se încarcă mai greu”.

„În aceste zone se pot resimţi fluctuaţii, însă nu este vorba despre avarii", se subliniază în comunicat.

Autorităţile anunţă că echipele RADET sunt în teren 24 de ore din 24 şi până sâmbătă, 23 noiembrie, situaţia va fi remediată în cel mai scurt timp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: