Avertisment al DNSC: Nu daţi curs mesajelor „promoţionale” sau celor care vă promit un câştig sigur, dacă furnizaţi anumite date - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a avertizat marţi cu privire la efectuarea plăţilor online: „Nu daţi curs mesajelor 'promoţionale' sau celor care vă promit un câştig sigur, dacă furnizaţi anumite date”. Specialiştii recomandă verificarea site-urilor, înainte de a fi efectuate plăţi sau de a fi oferite date sensibile.

„Urmează să efectuaţi o plată online? În acest caz trebuie să fiţi atenţi la numele de domeniu afişat şi la elementele de securitate ale site-ului unde urmează să introduceţi datele de card”, a transmis, marţi, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.  

Specialiştii recomandă utilizatorilor de internet să nu cadă pradă falselor oferte promoţionale: „Nu daţi curs mesajelor 'promoţionale' sau celor care vă promit un câştig sigur, dacă furnizaţi anumite date! Atacatorii lucrează intens pentru a lansa astfel de capcane online, ascunzându-se în spatele identităţii vizuale ale unor branduri cu reputaţie”.  

De asemenea, specialiştii recomandă evitarea oferirii de date la cerere, prin mesaje nesolicitate, precum şi accesarea unor link-uri sau ataşamente din astfel de mesaje suspecte.  

Siguranta Online este o campanie de conştientizare împotriva fraudelor de pe internet, derulată de DNSC împreună cu Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor.   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite