Atentate în Paris. Vaticanul reacţionează dur: „E nevoie de un răspuns decisiv şi susţinut din partea noastră“

Atentate în Paris. Vaticanul reacţionează dur: „E nevoie de un răspuns decisiv şi susţinut din partea noastră“

Atentate teroriste la Paris. Papa Francisc condamnă atacul sângeros. FOTO Arhivă

Atentate teroriste în Paris. Vaticanul condamnă cu vehemenţă evenimentele sângeroase care au zguduit, vineri seară, Franţa, în urma cărora cel puţin 140 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acesta este un atac la pacea întregii umanităţi şi necesită un răspuns decisiv şi susţinut din partea noastră, a tuturor, în timp ce contracarăm răspândirea urii ucigaşe în toate formele sale“, se arată în comunicatul emis de Vatican.

„Aici, în  Vatican, urmărim teribilele evenimente din Paris. Suntem şocaţi de aceste acte teroriste, violente şi de ură, pe care le condamnăm ferm, împreună cu Papa şi cu toţi cei care iubesc pacea. Ne rugăm pentru victime şi pentru răniţi, precum şi pentru întregul popor francez“, se mai precizează în comunicat.

127 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului "Stade de France", în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările