Articol publicitar

Începe sezonul amenzilor pentru şoferii care nu îşi echipează maşinile cu anvelope corespunzătoare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Potrivit informaţiilor prezentate de Mediafax, România este una dintre puţinele ţări care îşi obligă cetăţenii să utilizeze la maşini anvelope de iarnă, în sezonul rece.

Poliţia a precizat faptul că „sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii a început“, iar şoferii trebuie să respecte "Legea cauciucurilor de iarnă", care este în vigoare din data de 1 noiembrie 2011.

Şoferii care nu vor avea autovehiculele dotate cu pneuri de iarnă şi vor circula pe drumuri cu polei, gheaţă sau zăpadă riscă amenzi cuprinse între 1.305 lei şi 2.900 lei. De asemenea, ei pot fi penalizaţi cu un număr de puncte amendă şi pot rămâne fără certificatul de înmatriculare.  

"Legea cauciucurilor de iarnă" spune că toţi şoferii care circulă pe drumurile publice acoperite de polei, gheaţă sau zăpadă au obligaţia de a avea anvelope de iarnă.

Şoferii trebuie să fie conştienţi de faptul că este necesar, pe toată durata iernii, să aibă la maşină anvelope de iarnă. Acestea trebuie să fie de calitate, să reziste iernii, să asigure conducerea autovehiculului în condiţii de siguranţă, pe drumurile acoperite cu gheaţă şi zăpadă.

Pentru asta, şoferii trebuie să folosească anvelope de calitate, care oferă o aderenţă bună pe drumuri îngheţate, pe timp de iarnă adevărată. În general, ei îşi îndreaptă atenţia spre două variante de anvelope: de iarnă şi all-season.

Unii şoferi aleg să cumpere anvelope all-season, pentru a face economie la timp şi bani. Astfel, ei plătesc un singur set de anvelope, pe care le folosesc pe tot parcursul anului. Pentru a conduce în condiţii de siguranţă în sezonul de iarnă, pe drumuri cu gheaţă şi zăpadă, ar fi recomandat ca ei să folosească anvelope (M+S) şi cu simbolul "fulg de nea".

Anvelopele all-season nu sunt toate la fel, ele diferă prin anumite caracteristici, care ţin de compoziţia materialului. Astfel se diferenţiază:

  • Anvelope care sunt mai eficiente vara, când temperaturile sunt peste 7 grade
  • Anvelope care sunt mai bune iarna, când temperaturile scad sub 7 grade.  

Cei care conduc în zone ale ţării unde ninge frecvent şi iarna este grea, iar drumurile sunt acoperite cu gheaţă şi zăpadă, ar trebui să aleagă anvelope all-season (M+S), dar care să aibă şi simbolul "fulg de nea în pisc de munte" (3PMSF).  Anvelopele (M+S) sunt eficiente doar în zonele în care iarna este mai "blândă". 

Vrei anvelope all-season sau cauciucuri de iarnă ieftine? Le poţi găsi într-o gamă variată la furnizorul ELITE TIRES. Acest magazin online este dedicat vânzării şi promovării celor mai bune anvelope de brand. Aici poţi vedea cea mai variată gamă de anvelope de vară, anvelope de iarnă, anvelope iarnă 4x4, anvelope all-seasons, pentru toate categoriile de vehicule. Există şi produse mai scumpe, cum sunt anvelopele premium, dar şi anvelope accesibile ca preţ, cum sunt anvelopele de buget. Nu lipsesc nici anvelopele moto, cele comerciale, anvelope ATV, anvelopele pentru camioane şi agro-industriale.

Pe site există toate tipurile de anvelope, majoritatea sunt în stoc, altele se pot comanda imediat. Anvelopele sunt aduse de la cei mai renumiţi producători de anvelope, apreciaţi în întreaga lume: Nokian, Continental, Bridgestone, Pirelli, Goodyear, Dunlop, Michelin, Hankook, Kumho, Kleber, Uniroyal, Bf Goodrich, BKT, etc.

Magazinul online are şi o gamă destul de variată de accesorii auto, care sunt de la renumitul brand suedez Thule, apreciat pentru produsele de calitate premium. Din categoria accesoriilor auto, fac parte:

  • Bare transversale şi cutii portbagaj Thule, baterii auto
  • Lanţuri antiderapante de zăpadă, senzori de presiune roţi
  • Suporturi de biciclete auto, suporturi pentru echipament nautic
  • Suporturi pentru schiuri Thule şi altele.

De asemenea, pe acest site poţi găsi jante din aliaj şi oţel (tablă), realizate de producători foarte cunoscuţi în străinătate: Aez, Borbet, Breyton, KFZ, Dezent, Oz, MSW, Dotz, Enzo.

Produsele se comandă online şi se livrează prin curierat rapid, la orice adresă din ţară; coletul ajunge la destinaţie prin FanCourier, în 1-3 zile. Există şi varianta de a plăti produsele şi în rate, fără dobândă, prin card BCR, card BT, card Alpha Bank, card BRD, card Avantaj de la Credit Europe Bank, sau card Garanti Bank. Clienţii au şi posibilitatea de a returna produsele şi de a primi banii înapoi, în termen de 14 zile de la primirea lor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite