Femeia din Bălţi învinuită de pregătirea omorului la comandă al amantei fostului soţ riscă până la 20 de ani de închisoare

Femeia din Bălţi învinuită de pregătirea omorului la comandă al amantei fostului soţ riscă până la 20 de ani de închisoare

FOTO simbol

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală şi a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a unei femei de afaceri din Bălţi pentru pregătirea omorului la comandă a amantei fostului ei soţ.

În acest scop, femeia de 57 de ani a identificat un pretins executor al omorului, contra sumei de 5.000 de euro. Persoana contractată, însă, a colaborat din start cu oamenii legii, ceea ce a făcut posibilă reţinerea comanditarului în flagrant (în momentul transmiterii banilor, în schimbul planşelor fotografice ce confirmau executarea comenzii), cu plasarea acesteia în arest preventiv şi investigarea obiectivă a cauzei de către procurorii PCCOCS, oficiul Nord.
 
În cadrul urmăririi penale, probele acumulate, în coroborare cu rezultatele măsurilor speciale de investigaţii, au dat temei şi posibilitate procurorilor responsabili de caz să întocmească concluziile de învinuire în privinţa persoanei care a acţionat cu discernământ, din motiv de răzbunare şi gelozie.
 
Actualmente, inculpata se află în arest la domiciliu, după eliberarea ei din arest preventiv, de către judecătorul de instrucţie, la 15 martie 2021 – poziţie menţinută şi de către magistraţii de la Curtea de Apel Bălţi, după respingerea contestaţiilor depuse de procurori.
 
Potrivit legii penale, infracţiunea imputată se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările