Circa 5.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică de Paştele Blajinilor. Spre cimitirul „Sfântul Lazăr“ se introduc rute noi de transport

Circa 5.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică de Paştele 
Blajinilor. Spre cimitirul „Sfântul Lazăr“ se introduc rute noi de 
transport

Pregătiri în cimitire înainte de Blajini FOTO: Adevărul

Oamenii legii vor în regim sporit de Paştele Blajinilor, iar itinerarul unde vor fi efectuate razii va fi dublat, transmite IPN. Pe mai multe trasee naţionale şi locale vor fi instalate posturi mobile cu utilaj radar. Şoferii care vor circula cu viteză riscă amenzi sau chiar  retragerea permisului de conducere pentru o perioadă de 5 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful Direcţiei securitate publică a Inspectoratului General de Poliţie, Marin Maxian, a spus, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţi ai forţelor de ordine vor fi dislocaţi şi pe teritoriile parcărilor din preajma cimitirelor pentru a preveni furturile.

Marin Maxian a recomandat cetăţenilor care se vor deplasa la cimitir de Paştele Blajinilor să se asigure că locuinţele sunt în siguranţă, să fie atenţi la bunurile persoanele şi să evite situaţiile de conflict, care se accentuează pe fundalul consumului de alcool. Totodată, posesorii de arme sunt îndemnaţi să le păstreze în safeuri speciale şi să nu lase cheile la îndemâna oricui.

Şeful adjunct al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Grigore Guzun, a precizat că în apropierea cimitirului „Sfântul Lazăr“ din Capitală, vor fi organizate circa 800 de locuri de parcare, pe următoarele adrese: str. Cucorilor, 41 - 150 de locuri de parcare,  str. Doina, 156 -  100 de locuri de parcare, str. Doina, 189: 30 de locuri de parcare, str. Doina, 199 - 300 de de locuri de parcare, str. Doina, 191/1 -  60 de locuri de parcare, str. Doina, 191 - 50 de locuri de parcare, str. Socoleni, colţ cu str. Doina - 40 de locuri de parcare, str. Socoleni, 31 - 60 de locuri de parcare.

Totodată, circulaţia transportului, pe strada Doina, tronsonul cuprins între str. Socoleni şi intrarea principală în Cimitirul „Sfântul Lazăr“ va fi sistată, cu excepţia transportului public.

Pe 27 şi 28 aprilie, se introduce ruta suplimentară de autobuz „C”, de la str. Vasile Alecsandri – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”), pe care vor circula câte 10 autobuze pe schimb. Ruta suplimentară de autobuz „D” se stabileşte de la bd. Renaşterii Naţionale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”), cu 30 de autobuze pe schimb. Ruta de autobuz nr. 27, de la bd. Renaşterii Naţionale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”), va avea câte 10 unităţi de transport pe schimb. Pasagerii vor putea circula gratuit pe rutele de autobuz „C“, „D“ şi 27.

În acelaşi timp, numărul de troleibuzelor pe rutele nr. 14, 24 şi 25 va fi stabilit după necesitate, iar microbuzele de pe rutele nr. 126, 127, 132, 134, 162, 180, 184 şi 189 vor circula până la Cimitirul „Sfântul Lazăr“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: