VIDEO Comisarul european pentru Extindere Štefan Füle: "Unde se va opri Kremlinul: la Kiev sau poate la Chişinău, sau poate la Tbilisi?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate a vorbit pentru biroul rus al postului de radio Europa Liberă despre acţiunile ruşilor în estul Ucrainei şi despre propaganda Moscovei, care îi etichetează pe toţi proeuropenii din Ucraina "fascişti".

"Mă îngrijorează propaganda rusă, când un grup izolat de oameni prezintă imaginea la ceea ce se petrece în Ucraina de est. Înainte de referendumul ilegal din Crimeea am văzut două hărţi ale peninsulei, una cu simbolul fascist şi una cu drapelul rus. Îmi cer scuze, dar unde se va opri Kremlinul: la Kiev sau poate la Chişinău, sau poate la Tbilisi? Unde va fi sfârşitul?", se întreabă retoric Štefan Füle.

"De la mine nu veţi auzi că din cauza acestor evenimente noi ne vom lua rămas bun de la politica noastră (în Europa de Est - n.r.). Noi nu vom recunoaşte sferele de influenţă în Europa, ca la începutul secolului XX, şi că există graniţe ce nu pot fi trecute. Aşa ceva nu se mai poate întâmpla. Parteneriatul Estic este construit din ambiţia partenerilor noştri şi noi vom fi solidari cu ei şi-i vom ajuta să-şi îndeplinească ambiţiile", a adăugat oficialul de la Buxelles.

"Noi nu ne-am impus niciodată ideile noastre europene partenerilor noştri. Proiectul Parteneriatului Estic este o reacţie la dorinţa partenerilor noştri a avea relaţii mai strânse cu UE. Noi avem şase parteneri şi fiecare are propria interpretare a ceea ce înseamnă asta. Indiferent de intepretări, noi suntem gată să-i ajutăm pe toţi", a mai spus comisarul pentru Extindere, adăugând că dacă Rusia va continua să destabilizeze situaţia din Ucraina, va fi izolată şi mai mult.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite