Usatîi a refuzat audierile procurorilor în ultimul moment: Nu am încredere în procuratura lui Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat luni, 25 iulie, că în urma consultărilor avute cu avocaţii săi a decis să ignore citaţia procurorilor, deoarece nu l-au invitat pentru a investiga cazul, ci doar pentru a avea o discuţie.

Usatîi s-a prezentat la ora 9.00 la sediul CNA, aşa cum era citat, doar că a venit nu pentru a fi audiat, ci pentru a face declaraţii de presă.

Politicianul îşi motivează refuzul de a fi audiat de procurori prin faptul că nu are niciun statut, iar procurorii nu l-ar fi invitat să depună mărturie, ci la o simplă discuţie, scopul căreia ar fi fost materialele deţinute de Usatîi împotriva lui Vlad Plahotniuc, ca ulterior să întreprinde măsuri pentru a le distruge.

„În citaţie e scris că materialul este înregistrat în registrul doi. Ceea ce înseamnă încălcări nesemnificative. După ce am discutat cu avocaţii şi unii procurori, mi-au spus că această citaţie este o bătaie de joc, de a arăta ca procurorii ar investiga cazul”, afirmă preşedintele PN.

Avocata lui Renato Usatîi, Ana Ursachi, susţine că decizia prin care Usatîi nu s-a prezentat în faţa procurorilor, aparţine în totalitate avocaţilor. Ea e de părere că este o invitaţie parţial neoficală.

„Este o sfidare a procedurii legale. Legea spune clar, organul de urmărire penală, în cazul în care depistează o bănuială rezonabilă de săvârşirea unei infracţiuni se autosesizează şi porneşte procesul penal”, a subliniat avocata primarului de Bălţi, Ana Ursachi.

Ursachi menţionează ca procurorii doar mimează investigaţia, deoarece nu a fost deschis un dosar penal, iar citaţia lui Usatîi nu a fost înregistrată în registrul unu, în care sunt înscrise cauzele infracţionale de ordin penal.

Amintim că vineri, 22 iulie, Renato Usatîi a fost citat de procurorii anticorupţie, în legătură cu acuzaţiile sale aduse prim-vicepreşedintelui PD, Vlad Plahotniuc, precum că democratul iar fi propus 1.500.000$ pentru ca Usatîi să părăsească ţara timp de trei luni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite